Lang weekend og sne koster 41 mennesker livet

  Sneen_vælter_ned_i_Polen_og_skaber_trafikkaos

  Polen blev flere steder ramt af snefald og minusgrader. Den forlængede weekend i Polen har kostet 41 mennesker livet på de polske veje.


  WARSZAWA: Frost, sne og mini-ferie, har kostet 41 mennesker livet på de polske veje. Flere steder i Polen er uden strøm efter omskiftet i vejret.


  Siden fredag og frem til i går aftes, er der sket 400 ulykker på de polske veje, mens polakkerne har markeret flagdag og Grundlovsdag i går.

  Over 2.000 spritbilister

  41 mennesker har mistet livet i trafikken, der også har betydet 547 kvæstede. 2.268 spritbilister blev stoppet af politiet i løbet af den lange weekend, skriver det polske nyhedsbureau PAP.

  Koldt vejrskifte

  Et vejrskifte der har betydet et styrtdyk i temperaturen på udsatte steder til omkring frysepunktet i det sydvestlige Polen, der også er ramt af store snemængder. Cirka 100.000 husstande er uden elektricitet i Nedre Schlesien og i Opole, hvor trafikken mange steder er gået i stå på grund af sne. Også el-selskaberne har store problemer med at genoprette el-forbindelserne på grund af vejret.

  Kør forsigtigt

  I det nordlige Polen har temperaturen været under 3 minus grader først på ugen.

  – Vi opfordrer folk til forsigtighed og omtanke – og det er svært at komme frem, siger talskvinden fra Politiets hovedkvarter i Warszawa, Grazyna Puchalska.

  Ifølge vejrudsigterne vil sommeren dog hurtigt gøre sit indtog over hele Polen igen.
  Følg vejret og vejrudsigterne på polennu.dk her.