Lene_Espersen_polen_polennu

Danmarks tidligere udenrigs- og justitsminister Lene Espersen bliver ny formand for Baltic Development Forum i marts. Foto: Espersen.


KØBENHAVN: Tidligere udenrigs- og justitsminister Lene Espersen bliver ny formand for Baltic Development Forum.


Den baltiske organisation med base i København, Baltic Development Forum (BDF) får ny formand den 3. marts, når tidligere minister Lene Espersen vælges til ny formand, oplyser organisationen.

– Jeg er meget glad for, at Lene Espersen har accepteret at deltage i BDF. Lene Espersen har den rette baggrund og internationale erfaring. Bestyrelsen og sekretariatet ser frem til at arbejde sammen med Lene Espersen, siger fungerende formand Helle Bechgaard.

Kender organisationen

– Jeg ser meget frem til at blive en del af Baltic Development Forum, siger Lene Espersen . – Mit kendskab til den tidligere BDF bestyrelsesformand Hans Skov Christensen og Uffe Ellemann-Jensen er meget godt, og jeg har fulgt arbejdet i BDF fra sidelinjen.

Offentlige og private initiativer

– Jeg deler fuldt ud deres engagement for at øge vækst og konkurrenceevne gennem fælles offentlig-private initiativer og samarbejde mellem alle landene omkring Østersøen, siger den tidligere minister.

Uffe Ellemann-Jensen

Baltic Development Forum er startet på initiativ af tidligere udenrigsminister Uffe Ellemann-Jensen, og tæller medlemmer i alle landene omkring Østersøen, herunder Polen. I 2011 havde organisationen sin årskonference i Gdansk.