eu_lister_polen_2019_koalition

Lederen af Europa-listen, formand for Borgernes Platform (PO) Grzegorz Schetyna (i midten) har ikke formået at bringe den nye koalition i front forud for EP-valget. Den tidligere udenrigsminister er ikke populær blandt polakkerne. EU-valget kan blive afgørende for om han fortsætter som formand forud for det nationale parlamentsvalg senere på året. Arkivfoto.


WARSZAWA: Regeringspartiet PiS er fortsat i front. Det nye parti Forår er igen over spærregrænsen i ny måling forud for valget til Europa-Parlamentet den 26. maj.


Regeringspartiet Lov og Retfærdighed (PiS) ligger fortsat foran Europa-listen, og Robert Biedrons nye parti Forår er tilbage godt over spærregrænsen. Korwin og Kukiz bliver også repræsenteret i Bruxelles, hvis målingen holder frem til valget.

Seneste måling

Lov og Retfærdighed (PiS): 38 procent
Europa-listen (FE): 35 procent
Forår (Wiosna): 10 procent
’15 Kukiz: 6 procent
Korwin med flere: 5 procent

Under spærregrænsen

Razem, Unia med flere: 2 procent

Gennemført: 15. – 16. april/Kantar
Valgdeltagelse ikke opgjort ved denne måling.

Afgørende spærregrænse

Spærregrænsen i Polen er på 5 procent, og 8 procent for fælles lister. Europa-listen er en koalition med fem partier, der vil stå sammen mod regeringspartiets kontroversielle EU-politik og for et demokratisk Polen. De fem partier i Europa-listen er Borgernes Platform (PO), Det Polske Bondeparti (PSL), Den Demokratiske Venstre Alliance (SLD), Moderne Polen og De Grønne.