Måling: Valgresultat ville udløse anden valgrunde

Polens præsident Andrzej Duda vil ikke mødes med sin rival Rafal Trzaskowski til en debat på den uafhængige tv-station TVN. Arkivfoto.

WARSZAWA: En måling op til det polske præsidentvalg, der skulle have været gennemført søndag, viser at præsident Andrzej Duda skulle ud i anden valgrunde, for at blive genvalgt.

LÆS  Polen: Valget den 10. maj er aflyst

Polens præsident Andrzej Duda, der i det seneste uger har stået som klar vinder af præsidentvalget 10. maj med over 50 procent af stemmerne, ville ”kun” have opnået 45 procent af de polske stemmer. Det viser en måling der gennemført af IBRIS fredag og lørdag. Forskellen i målingerne ville have betydet, at polakkerne skulle ud i en anden valgrunde om to uger, hvis valget var gennemført søndag som planlagt. Hvis en kandidat opnår 50 procent i første valgrunde, betyder det at der ikke gennemføres en anden valgrunde.

Spidskandidat nummer 5

Målingen viser også, at oppositionens spidskandidat til præsidentvalget Malgorzata Kidawa-Blonska fra Borgernes Platform (PO), kun ville opnå 4,5 procent af stemmerne, og rangere dermed kun som nummer 5 i målingen.

Måling af “valgresultat” ved præsidentvalget den 10. maj 2020, der ikke blev gennemført.

Den uafhængige kandidat Szymon Holownia overrasker i målingen ved at opnå 19,2 procent af stemmerne. Tredjepladsen i målingen indtages af formanden for Bondepartiet (PSL) Wladyslaw Kosiniak-Kamysz der står til 16,6 procent af stemmerne.

Målingen der er gennemført af IBRIS den 8. og 9. maj.

 

 

LÆS  Præsident-valgkampen er slut og forbudt

LÆS  Warszawa-borgmester vil være Polens næste præsident