Mulig LOT-køber har trukket sig

  Polen_LOT_fly_til_evakuering_Martin_Bager_4
  Polske LOT (Polish Airlines) har indstillet alle flyvninger til Minsk, og ændret alle ruter der før gik over Hviderusland. Arkivfoto.

  Ingen vil tilsyneladende købe aktier i det polske luftfartsselskab LOT. Turkish Airlines har netop trukket sig som mulig køber. Foto: Martin Bager, polennu.dk.


  WARSZAWA: Turkish Airlines vil alligevel ikke købe aktiemajoriteten i det polske luftfartsselskab LOT.


  Den polske regering har, efter aftale med EU, sat det statsejede flyselskab LOT til salg. Gennem længere tid har polakkerne forhandlet med Turkish Airlines, men nu har tyrkerne trukket sig.

  Begrænset bidrag

  I en børsmeddelelse fra Istanbul Fondsbørs hedder det som begrundelse, at et køb kun ville give et “begrænset bidrag” til virksomhedens kort -og langsigtede planer, skriver Reuters.

  EU-regler på tværs

  Uofficielle kilder siger til polske medier, at årsagen til sammenbruddet er, at EU-reglerne ikke giver mulighed for virksomheder med base uden for EU, at overtage mere end 50 procent af aktierne i et flyselskab i et af de 27 medlemslande.

  Magdalena Kobos, der er talskvinde i økonomiministeriet, siger i en kommentar.

  – Vi vil starte forhandlinger med andre partnere, der har udtrykt deres interesse for LOT.

  Ingen interesse

  Kilder i økonomiministeriet siger dog til polsk radion, at ingen andre luftfartsselskab er interesseret i at lave en aftale med LOT, der havde et underskud på 145 millioner zloty sidste år.

  Overskud i 2012

  Den polske stats andel af LOT’s aktierne er 67,97 procent. Selv om LOT har haft underskud i de seneste to år, så forventer ledelsen et overskud i år på over 50 millioner zloty.