Museer i Warszawa sætter nye besøgsrekorder

  European_Tale_Center2

  Det nye Europæiske Eventyr Center i Pacanow er blandt de mest populære museer i Polen. Det Europæiske Eventyr Center er kendt for sin tegneseriehelt, geden Matolek. Foto: www.stolica-bajek.pl.


  WARSZAWA: Polens hovedstad tiltrækker flere og flere turister, både fra udkanten af landet, og udlandet. De nye, moderne museer, som Kopernikus Videnskabelige Center og Opstandsmuseet har igen sat besøgsrekord.


  Det interaktive Kopernikus Videnskabelige Center i Warszawa er siden januar blevet besøgt af 340.000 personer, og det er langt mere end byens turisteksperter havde ventet.

  LÆS MERE
  Eksternt link:
  Kopernikus Videnskabelige Center webside

  Pacanow populær blandt børn

  Udenfor Warszawa er Det Europæiske Eventyr Center i Pacanow, der er blandt de mest populære museer i Polen. Det Europæiske Eventyr Center er kendt for sin tegneserie-helt, geden Matolek.

  Udstillingen er allerede blevet besøget af 600.000 mennesker i år.

  LÆS MERE
  Eksternt link:
  Det Europæiske Eventyr Center webside

  Flere i fremgang

  Opstandsmuseet i Warszawa har også oplevet fremgang i besøgstallene i årets første måneder, oplyser ledelsen.

  Museet, der beretter om polakkernes kamp mod tyskerne under Opstanden under Anden Verdenskrig, blev sidste år besøgt af over en halv million turister.

  LÆS MERE
  Eksternt link:
  Opstandsmuseet webside

  Fryderyk Chopins, der sidste år blev markeret i anledning af 200 året for hans fødsel, har også oplevet en stigende interesse for besøg.

  Mere end 100.000 mennesker har besøgt museet i udkanten af Warszawa.

  LÆS MERE
  Eksternt link:
  Fryderyk Chopins Museum webside