Musical om pave Johannes Poul II i Krakow

  Musical_og_polsk_pave_Johannes_Poul_II_i_Krakow_i_Polen

  Musicalen Karol Wojtyla Den sande historie fortæller om pavens liv i Krakow, før han blev pave. PR-foto.


  KRAKOW: Ny italiensk musical har premiere i Krakow i anledning af, at Johannes Poul II i denne måned kåres til helgen.


  Premieren på den ny-skrevne italienske musical blev spillet i går på ni-årsdagen for pave Johannes Poul II død den 2. april 2005.

  Første musical om paven

  Musicalen bærer titlen Karol Wojtyla La Vera Storie (Karol Wojtyla Den sande historie) og er skrevet i Italien. Karol Wojtyla var pavens polske navn, før han tog sit pave-navn Johannes Poul II.

  Det er den første musical, der er skrevet over den tidligere polske paves liv.

  Barndom og ungdom

  Musicalen fortæller om Karol Wojtylas liv i Krakow før han blev pave, hvor han studerede teologi, overlevede Anden Verdenskrig med en falsk identitet som arbejdsmand på en kemisk fabrik og senere blev ærkebiskop i det kommunistiske Polen og blev et samlingspunkt for befolkningen i protest mod det kommunistiske styre.

  – Vi ville gerne fortælle hele Johannes Poul’s liv i en produktion, men fordi vi var begrænsede af en tidsramme på to timer, valgte vi at fortælle Karol Wojtylas liv før han blev pave, sagde instruktør Duzzio Forzane til det polske nyhedsbureau PAP.

  Krakow, Warszawa og Rom

  Musicalen spilles tre dage på Krakow største teater Slowacki teateret. Derefter flytter forestillingen til Warszawa og senere til Rom.

  Helgenkåres 27. april

  Johannes Poul II helgenkåres senere denne måned den 27. april. Forud har gået en lang proces, hvor folk har kunnet indsende beretninger om mirakler udført af den tidligere polske pave. Mange har indsendt beretninger om, at de er blevet helbredt af alvorlige sygdomme, efter at have mødt paven.