Nyåbnet Modlin lavprislufthavn forbliver lukket

  Modlin_Airport_ny_terminal

  Den nye Modlin lufthavn forbliver lukket foreløbig de næste måneder. Arkivfoto.


  WARSZAWA: Den nye lavprislufthavn Modlin 40 kilometer udenfor den polske hovedstad, forbliver lukket de næste måneder.


  Modlin lufthavnen udenfor Warszawa, der blev åbnet sidste år og lukket igen før jul, forbliver foreløbig lukket. Alle passagerer blev flyttet til Chopin Internationale lufthavn, og det skabte panik for tusindvis af julerejsende.

  Fordel for rejsende

  Nu kan lavpriskunderne, fra Wizz Air og Ryan Air, også de næste måneder få den ekstra fordel at komme tættere på centrum, fremfor de 40 kilometers rejse der er til Modlin lufthavnen.

  Start- og landingsbane

  Det var problemer med start- og landingsbanerne, der betød at myndighederne lukkede lufthavnen af sikkerhedsmæssige grunde. Efter en omfattende renovering, havde lufthavnen forventet at være genåbnet i januar, men det har lange udsigter siger myndighederne nu.

  Ikke sikker

  – Vi er tilbage ved udgangspunktet, siger bygningsinspektør Jaromir Grabowski.

  – Startbanen er stadig så skrøbelig, at den vil kræve løbende vedligeholdelse, og det er ikke i overensstemmelse med sikker drift af lufthavnen, siger myndighedernes ekspert på området.

  En omfattende teknisk rapport om den 2.500 meter lange og problematiske start- og landingsbane, vil blive offentliggjort indenfor to uger.

  Igen fra marts eller april

  Piotr Okienczyc, der er administrerende direktør i Modlin lufthavnen, siger, at han forventer lufthavnen vil genåbne i “marts eller april”.