Forbud_på_vej_mod_plastposer

Polakkerne er storproducenter af plastposer, der ikke er nedbrydelige. En ny EU-regel vil forbyde brug af plastposer i Polen, så indkøbsposer fremover er nedbydelige. Foto: Iben Molgaard Madsen.


WARSZAWA: EU-kommissær vil af miljøhensyn forbyde plastikposer, der ikke er nedbrydelige. Polen er storproducent af plastikposer.


Det skal være slut med de ikke-nedbrydelige plastposer i EU, siger miljøkommissær Janez Potocnik til Dziennik Gazeta. Bladet skriver, at et forbud vil koste 20.000 job, der i dag er fordelt på 230 virksomheder indenfor branchen.

Forbud på vej

– Den nuværende udvikling i plastemballage-industrien er ikke bæredygtig, siger miljøkommissær Janez Potocnik, der oplyser, at Europa-Kommissionen arbejder på et totalforbud mod ikke-nedbrydelige plastposer overalt i EU.

Avis for plastposer

Avisen Dziennik Gazeta er gået bemærkelsesværdigt hårdt ind i kampen for de nuværende polske plastikposer, og argumentere med, at et forbud fra EU vil koste jobs og betyde højere fødevarepriser.

Argumentationen for prisstigningerne i fødevarepriserne er, at de miljørigtige og nedbrydelige poser i øjeblikket er fire gange dyre, end de almindelige kendte plastposer.