Over 4 millioner flygtninge over ukrainsk grænse til Polen

Visumforbud russiske statsborgere
Polens regering vil følge opfordringen fra Ukraines præsident, om at indfører visumforbud for russiske statsborgere indenfor Schengen. Arkivfoto.

WARSZAWA: Polen har nu taget imod 4,1 millioner flygtninge der er kommet ind fra Ukraine. Men der er også trafik den anden vej.

LÆS  Storbritannien roser polakker for hjælpen til Ukraine

Polen har taget imod over fire millioner flygtninge, eller mere præcist 4.140.000 personer fra Ukraine siden Rusland angreb Ukraine den 24. februar.

Fredag ​​ankom 26.100 flygtninge fra Ukraine. Langt de fleste af flygtningene er ukrainere, men der er også andre nationaliteter i blandt. Mere overraskende er det nok, at 25.400 mennesker rejste ind i Ukraine fra Polen.

Særlov for flygtninge

Polen har indført en særlig lov, der omgående giver ukrainske flygtninge lovligt ophold i mindst 18 måneder, som også betyder fri adgang til sociale ydelser og adgang til undervisning.

Mange der flygter fra Ukraine, vælger Polen, men de fleste polske store byer er fyldt til bristepunktet. Ukrainerne indkvarteres på hoteller og andre steder, hvor der kan tilbydes gode vilkår. De polske myndigheder opfordrer de tilrejsende til at søge mod de mindre polske byer, der også er billigere at opholde sig i. Det skønnes at cirka en million ukrainere er rejst videre til andre lande, primært i Europa.

90 procent af dem der flygter, er kvinder og børn, da mænd mellem 18 og 60 år skal melde sig som soldater eller på anden måde hjælpe til i krigen mod Rusland. Ni ud af ti polakker er tilhængere at modtagelsen af flygtninge fra Ukraine.

LÆS  Putin ville dele halvdelen af Ukraine med Polen

STØT FRIE MEDIER – STØT POLENNU.DK
F.eks. med
DKK 200,00 eller DKK 500,00 

 

LÆS  3,3 millioner flygtninge fra Ukraine til Polen