Valuta:100 PLN koster 171,36 DKK
Lørdag 21 september 2019

Overvejer ny flyrute mellem Aarhus og Warszawa

- Vi ved der er et potentiale, siger kommerciel direktør hos eurolot.com, Mateusz Kokosinski om en ny flyrute mellem Aarhus og Warszawa. Foto: Martin Bager, polennu.dk.
Danmark-PolenWARSZAWA: Det polske lavpris flyselskab, Eurolot, der flyver mellem Aarhus og Gdansk, overvejer nu en ny flyrute mellem Warszawa og Aarhus.
Af: Jens Mørch
21. oktober 2012 - 7:05

Det polske lavpris flyselskab Eurolot, der har succes med ruten Aarhus og Gdansk, overvejer nu at åbne en forbindelse mellem Aarhus og Warszawa.

Lun på Aarhus

- Vi har analyseret forbindelsen, og vi ved der er et potentiale, men vi har endnu ikke taget en beslutning om det, og vi har heller ikke en tidsplan endnu, siger kommerciel direktør hos eurolot.com, Mateusz Kokosinski til polennu.dk. Ved åbningen af Gdansk-Aarhus ruten sagde Eurolot-direktøren for første gang, at en rute mellem Aarhus og Warszawa kunne komme på tale, da selskabet har en erklæret målsætning om at øge antallet af flyruter ud af Polen.

Statsejet

Det polske luftfartsselskab, der er ejet af den polske stat og det nationale flyselskab LOT, begyndte sin udenrigssatsning i maj, og har haft succes. Selskabet har i nogle år være kendt for sine indenrigsruter i Polen, men har været igennem en turbulent tid.

Overtaget konkursbo

Selskabet overtog nemlig i sommer, få måneder efter introduktionen af syv udenrigsruter, en lang række ruter fra det skandaleramte OLT Express, der var en del af den nu konkursramte Amber Gold-koncern. Direktøren er sigtet for fusk, og sagen har udløst stor forargelse i Polen. Eurolot har dermed fået udbygge sit rutenet i Polen uventet markant.

Aarhus – Gdansk har succes

Direktøren for Aarhus Lufthavn, Ole Paaske sagde på en dansk-polsk konference for en uge siden, at ruten Aarhus – Gdansk med Eurolot er en succes-historie, og at han følte sig overbevist om, at Eurolot fortsat vil satse på Aarhus. Og det har lufthavnsdirektøren nu fået ret i.

Ruten fortsætter

- Vi er ikke 100 procent tilfreds, men vi er tilfreds med belægningen, og vi ser en udvikling, så vi vil fortsætte med at arbejde for ruten Gdansk-Aarhus, siger Mateusz Kokosinski.

Ingen kommentar

Det har ikke været muligt, at få oplyst fra direktøren for Aarhus Lufthavn, Ole Paaske, om der er indledt forhandlinger med Eurolot om en ny forbindelse mellem Aarhus og Warszawa. Direktøren er på efterårsferie.

LÆS MERE

Mest læste (Danmark)

Seneste

Mest læste (i dag)

Seneste

Polen

Vejret

I dag, 22. september 2019
00:00-06:00

Skyet

Skyet
13 °C

I dag, 22. september 2019
00:00-06:00

Skyfrit

Skyfrit
11 °C

I dag, 22. september 2019
00:00-06:00

Skyfrit

Skyfrit
10 °C

I dag, 22. september 2019
00:00-06:00

Skyfrit

Skyfrit
10 °C

I dag, 22. september 2019
00:00-06:00

Skyfrit

Skyfrit
9 °C