Lufthavn,_Polen

Tusindvis af polakker er taget til Egypten i weekenden, trods den officielle polske rejsevejledning der fraråder alle rejser til landet. Foto: Martin Bager, polennu.dk.


WARSZAWA: Selv om det polske udenrigsministerium advarer polakkerne mod at rejse til Egypten, så er mange alligevel taget på ferie i det urohærgede land i weekenden.


160.000 turister har forladt ferieparadiset Egypten efter den seneste tids uro i landet. De fleste lande advarer sine borgere mod at rejse til landet. Det gør man også i Polen.

Alligevel opholder flere tusinde polakker sig fortsat i landet, og i denne weekend rejste endnu flere fra Polen til rejsemål ved det Røde Hav.

Ballade i Polen

– Jeg er ikke bange for at flyve til Egypten. Da optøjerne brød ud i det kommunistiske Polen, i Gdansk og Warszawa, så var der mange mennesker på feriested Krynica Górska, hvor der var fredeligt, sagde en polak til polsk radio.

– Jeg har tænkt mig at gå dykning og spille tennis, tilføjede han.

Langt til Cairo

En anden polsk turist sagde:

– Vi tager af sted for at holde vores ferie, og vi tror vi får en god uge. Vi bliver ikke forstyrret af det, som sker i Cairo, vi skal være i Hurghada, som er langt fra den egyptiske hovedstad.

Advarsler fra minister

Fredag advarede den polske udenrigsminister Radek Sikorski turister om at rejse til feriestederne ved det Røde Hav.

– Vi vil gerne understrege, at man ikke skal rejse til Egypten, det er meget farligt der, sagde Radek Sikorski.