Polen er klar til EM-gruppespillets sidste kamp

  euro_2016_fodbold_hold

  Det er ikke kun fodboldtræning der er på programmet i den polske lejr ved EURO 2016 i Frankrig. Der har været tid til at spille golf og tage på opdagelse i den franske natur. I aften spiller Polen den sidste gruppekamp ved EM kl. 21.00 – og modstanderen er Ukraine. Kampen sendes direkte på dansk TV2. Foto: PZPR.


  PARIS: Polens fodboldlandshold møder i aften Ukraine i den sidste kamp i gruppespillet ved EM. Tyskland og Polen har lige mange point før dagens kampe.


  I aften går det løs for de hvid-røde fra Polen, når de i EM-gruppespillets sidste kamp møder bundproppen Ukraine. Polennu.dk har gjort pointstatus efter de første kampe i puljen, og før den sidste i aften.

  Tyskland og Polen i front

  Polen har 4 point i gruppen efter sejr over Nordirland og uafgjort mod de tyske verdensmestrer. Tyskland har ligeledes 4 point, men fører gruppen på grund af bedre målscore. Tyskerne har scoret to gange, mens polakkerne kun har nettet en gang. Nordirland er på tredje pladsen med 3 point, efter at have vundet over Ukraine, der ligger i bund med 0 point før dagens opgør mod Polen.

  To bedste går videre

  De to bedste fra hver af de seks indledende puljer går videre til 1/8 dels finalerne. De fire bedste 3’er fra hver gruppe, går også videre. Ukraine synes at være ude af EM, da det vil kræve en sejr over Polen i aften med mindst 5 mål i overtal, for at Ukraine har en chance for at blive 3’er i gruppen, og dermed fastholde chancen for at blive. Og det vil kræve, at Tyskland slår Nordirland i aften, hvilket også er mere end sandsynligt.

  Placering vigtig

  Placeringerne i gruppen er afgørende for hvor nem eller svær en modstander man skal møde i næste opgør. Polen kan blive gruppens nummer et. Det vil kræve en sejr over Ukraine med mindst 2 mål af polakkerne. Hertil skal lægges antallet af mål som Tyskland scorer i kampen mod Nordirland. Hvis ikke det sker, bliver Polen nummer 2 i gruppen og går dermed videre.

  Taber til Ukraine?

  Taber Polen til Ukraine i aften, vil Polen fortsat have en anden plads, medmindre Tyskland uventet taber til Nordirland. Sker det, kan Polen alt efter målscoren i kampene bliver nummer 2 eller 3 i gruppen. Som 3’er i en gruppe med 4 point, er der fortsat gode chancer for at gå videre. 1/8-dels finalerne spilles fra den 25. – 27. juni.

  Tror på Polen

  polennu.dk tror dog, at det mest sandsynlige scenarie er at Polen og Tyskland går videre, og at Nordirland har en chance som 3’er i gruppen med 3 point. Det betyder samtidig et farvel til de blå-gule fra Ukraine.

  Kampen sendes på dansk TV2 direkte i aften kl. 21.00.

  Stillingen gruppe C

  Tyskland, 4 point 2-0
  Polen, 4 point 1-0
  Nordirland 3 point 2-1
  Ukraine 0 point 0-4