Polen er klar til VM fodbold slutrunde i Rusland

polen_videre_til_vm_2018

Stor jubel på det nationale stadion i Warszawa, da Polen søndag aften sikrede sig adgang til VM i Rusland til sommer. Foto: PZPN.

FODBOLD: Med en 4-2-sejr over Montenegro indløste Polen som ventet billet til næste sommers VM i Rusland.

Polen kunne nøjes med uafgjort hjemme mod Montenegro, men hjemmeholdet var fra start opsatte på at hente den ottende sejr i VM-kvalifikationen.

Allerede efter seks minutter bragte Krzysztof Maczynski hjemmeholdet i front, og blot ti minutter senere øgede Kamil Grosicki til 2-0, og dermed lignede det polsk cruise control resten af kampen.

Uventet comeback

Mens bedst som både spillere og tilskuere havde forberedt sig på en komfortabel 2-0-sejr, kom Montenegro tilbage i kampen.

Med 12 minutter igen fik gæsterne reduceret til 2-1, og blot fem minut senere var der såmænd udlignet til 2-2.

Kaptajnen til undsætning

Det uafgjorte resultat varede dog kun i to minutter, for så slog Polens kaptajn og topscorer Robert Lewandowski til og bragte hjemmeholdet foran 3-2 med sit 16. mål i kvalifikationen, hvilket også bringer ham til tops på topscorerlisten.

Med tre minutter igen blev det også til 4-2 til Polen, og dermed spillede hjemmeholdet sig sikret til en plads ved næste sommers VM i Rusland, mens Danmark slutter som nummer to i puljen og skal ud i to playoff-kampe om en plads ved slutrunden.