Polen føler med efterladte efter terrorangreb i Volgograd

  Komorowski

  Polens præsident Bronislaw Komorowski har sendt kondolence-brev til sin russiske kollega Vladimir Putin efter to terrorangreb har kostet over tredive mennesker livet. Arkivfoto.


  WARSZAWA: Intet kan retfærdiggøre angreb på uskyldige, skriver Polens udenrigsminister Radek Sikorski efter at to terrorangreb har kostet mindst 32 mennesker livet i Rusland.


  Polens udenrigsminister Radek Sikorski siger, at intet kan retfærdiggøre terrorisme eller andre dødbringende angreb i den sydrussiske by Volgograd, tidligere Stalingrad.

  To angreb i Volvograd

  Mandag morgen blev mindst 15 mennesker dræbt, da en bombe flåede taget af en fyldt trolleybus i byen. Søndag blev mindst 17 mennesker dræbt på en jernbanestation i den russiske by. Volvograd, der tidligere hed Stalingrad, er den største og vigtigste russiske by i området.

  Angrebene kommer godt en måned før at det prestigefyldt vinter OL begynder i Sochi ved Sortehavet.

  Kondolence fra præsidenten

  – På vegne af hele det polske folk, sender jeg den dybeste medfølelse til de familier og efterladte for de der døde i angrebene, skrev den polske præsident Bronislaw Komorowski mandag.

  Terror siden 2000

  Islamistiske militante og andre grupperinger i det nordlige Kaukasus har siden Vladimir Putin kom til magten i år 2000, gennemført flere terrorangreb i Rusland.

  Ingen har påtaget sig skylden for terroren, men det ligger fast at to såkaldte Sorte Enker udløste selvmordsbomber. En kendt oprørsleder i området, Doku Umarov, sagde på en video i juni:

  OL på forfædres grave

  – Vi må vise Kreml, at vi ikke er svage. De planlægger at afholde OL oven på vores forfædres grave. Oven på mange, mange døde muslimer begravet i vores land ved Sortehavet.
  – Som mujahediner er det vores pligt ikke at tillade det og at bruge alle de midler, som Allah tillader os. Brug maksimal kraft (…) ødelæg disse sataniske lege, som skal afvikles oven på resterne af vore forfædre, lyder det fra Doku Umarov, der var iklædt grøn camouflagejakke og kasket på videoen.

  Flere angreb

  – Vi kan vente flere tilsvarende angreb, siger Alexei Filatov, der er souschef i sammenslutningen af tidligere medarbejdere i den russiske anti-terror enhed.

  – Truslen er størst nu, fordi det nu terrorister kan skabe mest opmærksomhed, sagde den russiske souschef til Reuters mandag med henvisning til vinter OL i Rusland om lidt over en måned.