Polen har løst billet til fodbold EM i Frankrig

polen_klar_til_em_fodbold_frankrig_polennu

Anfører Robert Lewandowski og hans holdkammerater har al mulig grund til at glæde sig, efter at de har sikret Polen adgang til EM slutrunden i fodbold i Frankrig næste sommer. Foto: PZPN.

LÆS  Lewandowski kan få årsløn på 35 millioner euro

WARSZAWA: Med en sejr på 2-1 over Irland søndag aften, har Polen løst billet til fodbold-EM slutrunden (EURO 2016) i Frankrig til sommer.

LÆS  Polske Lewandowski sikrede point mod Spanien

Polen vandt søndag aften på hjemmebane over Irland med 2-1 i den sidste puljekamp til EM kvalifikationen i fodbold til sommer i Frankrig.

Polen først på tavlen

Det var Polen der kom først på måltavlen, da Grzegorz Krychowiak scorede til 1-0 i det 13. minut. Men lykken varede kun kort. Bare 3 minutter efter udlignede Irland til stillingen 1-1.

Igen, igen

Men Polens trumfkort, Robert Lewandowski gjorde skaden god igen, ved at score til 2-1 i det 42. minut. Der blev ikke scoret yderligere i kampen, men Polen fik to gule kort, mens Irland fik fire, hvoraf det ene blev afløst med et rødt. Irland måtte undvære en spiller, men det var kun i de sidste to minutter af kampen.

Kampen blev fløjtet af efter 5 minutters forlænget spilletid.

Tyskland og Polen

Tyskland, som er gruppens vinder med et point mere end Polen, og Polen går begge direkte videre til slutrunden. Irland skal, i lighed med Danmark, ud i to play-off kampe i november, som skal vindes for at der kan løses billet til slutrunden.

Slutstillingen

Resultatet af gruppe D til EM 2016:

Tyskland 22 point
Polen 21 point

Irland 18 point
Skotland 15 point
Georgien 9 point
Gibraltar 0 point

LÆS  FIFA og UEFA giver sig og udelukker Rusland helt

Italien venter

Polen næste landskamp er en venskabskamp på udebane mod Italien den 17. november. Den 8. oktober 2016 skal Polen møde Danmark i VM-kvalifikationen i Warszawa.

LÆS  Topopgør i VM kvalifikationen mellem England og Polen