Polens_præsident_til_mindeceremoni_for_Smolensk_ofrene_Polen_polennu
WARSZAWA: Den 10. april 2010 styrtede den polske præsidents fly ned, og alle 96 ombordværende omkom. Tirsdag blev ofrene mindet.
LÆS  Vindersang i polsk radio ramt af censur og oprør


Polens præsident Bronislaw Komorowski har tirsdagen igennem, deltaget i mindeceremonier for den tragiske ulykke ved Smolensk på toårsdagen.

Borgmester og statsminister

Klokken 8:41, tidspunktet for Smolensk ulykken for to år siden tirsdag, var statsminister Donald Tusk og borgmesteren i Warszawa, Hanna Gronkiewicz-Waltz, deltagere i en ceremoni ved Powazki militærkirkegård.

Navnene på de omkomne blev læst op, men der var ingen taler.

Egen mindeceremoni

Jaroslaw Kaczynski, tvillingebror til den afdøde præsident Lech Kaczynski, holdt sin egen ceremoni sammen med partifællerne fra Lov og Retfærdighedspartiet, PiS, udenfor det polske præsidentpalads.

Ceremoni i Smolensk

Og på ulykkesstedet I Smolensk var der ceremoni til minde om de omkomne. Den polske kulturminister Bogdan Zdrojewski var sammen med en delegation på 120 af de efterladet, taget til nedstyrtningsstedet.

Monument

Kulturministeren holdt også samtaler med russiske embedsmænd om opførelsen af et monument i Smolensk, som efter planen skal præsenteres næste år.

LÆS  Regering trækker i land med skattefrihed
LÆS  Borgmester politianmelder PiS-topfolk for vold