Polen møder Rusland i kvartfinalen ved håndbold VM

Polske_håndbold_piger_vandt_i_kvartfinalen_ved_VM_i_Danmark

Polen spillede sig i kvartfinalen ved håndbold VM efter en nervepirrende kamp mod favoritterne fra Ungarn. Foto: ZPRP

HERNING: De polske håndbold-piger slog favoritterne fra Ungarn, og Polen skal nu møde Rusland i kvartfinalen ved håndbold VM.

Polen slog mandag aften favoritterne fra Ungarn i ottendedelsfinalen ved håndbold VM efter en nervepirrende kamp, der endte med stillingen 24-23.

Polen bedst fra start

Det polske landshold, der har danske Kim Rasmussen som cheftræner, kom forrygende fra start i kampen og viste væsentlig større gejst end ungarerne. Efter 18 minutters spil stod det 11-5 til Polen.

Herefter fik ungarerne sat sig på spillet og Ungarn kunne gå til pause med en lille føring på 14-13.

Nervepirrende kamp

Anden halvleg var præget af nerver på begge hold, og der gik fem et halvt minut, før første scoring faldt, og den gik til Ungarn.

Herefter tog Kim Rasmussen time out, og det virkede for efter tolv minutter af anden halvleg fik Polen udlignet til 17-17. Det kunne høres blandt tilskuerne i Herning, der bakkede Polen op.

Sidste del af kampen blev nervepirrende med først en ungarsk og derefter en polsk føring. Tre minutter før tid kom Polen foran 24-23, og den stilling holdt kampen ud.

Fantastisk præstation fra målmand

Polens målmand Anna Wysokinska blev en af kampens mest afgørende spillere med en fantastisk præstation i det polske mål, hvor hun tog 17 skud i kampen.

Møder Rusland i kvartfinalen

Polen skal spille kvartfinale onsdag klokken 18 mod Rusland, der mandag aften slog Sydkorea med 30-25.

Polen og Rusland tørner sammen i Boxen i Herning onsdag klokken 18.00. Senere samme aften spiller Danmark kvartfinale mod Rumænien.