samuelsen_graense_polen_danmark_tymon_markowski_msz

Udenrigsminister Anders Samuelsen sammen med sin polske kollega Jacek Czaputowicz under dagens underskriftsceremoni i Bruxelles om den dansk-polske grænse. Foto: Tymon Markowski, MSZ.

LÆS  Danmark fraråder omgående alle rejser til Polen

BRUXELLES: Udenrigsministrene fra Danmark og Polen har i dag underskrevet aftalen om søgrænsen mellem de to lande i Østersøen.

LÆS  Flyselskab vil genoptage alle ruter til Polen onsdag

Danmark og Polen aftalte i sidste måned, hvor søgrænsen mellem de to lande skulle være. I dag har den danske udenrigsminister Anders Samuelsen og hans polske kollega Jacek Czaputowicz underskrevet aftalen i forbindelse med EU-udenrigsministermødet.

– Jeg er meget tilfreds med dagens historiske underskrift vedrørende den maritime grænsedragning mellem Polen og Danmark. Vi har nu afsluttet forhandlingerne, som startede for mere end 40 år siden, og har taget første skridt til at formalisere aftalen. Dét er gode nyheder og viser vores fælles vilje til at løse vanskelige spørgsmål gennem forhandlinger, sagde Anders Samuelsen efter ceremonien.

Afventer endelig godkendelse

Aftalen skal nu gennem de endelig beslutningsprocesser. Den polske udenrigsminister siger:

– Dagens underskrivelse markerer en vigtig dag i vores bilaterale forhold. Den viser, at vi gennem engagement, tillid og gensidig respekt kan afslutte selv langvarige udeståender – og med et godt resultat.

– Jeg er overbevist om at begge lande kan afslutte deres interne processer inden længe, således at aftalen kan træde i kraft. Traktaten vil nu blive genstand for de formelle godkendelsesprocedurer i begge lande, som er nødvendige for, at traktaten kan træde i kraft, sagde Jacek Czaputowicz.

LÆS  Flyselskab vil genoptage alle ruter til Polen onsdag

LÆS  Dansker med i film om berømt polsk journalist