Polens ambassade i Danmark er forsidestof i Polen

  3F_Polen_ambassade_Danmark_polennu

  Artiklen i gazetta.pl, der er netudgaven af Polens største dagblad. Screndump.


  WARSZAWA: Den danske regerings utilfredshed med Polens ambassade, har nu også givet overskrifter i de polske medier.


  Det er ikke kun de danske medier, der interessere sig for den polske ambassades vejledning til polske virksomheder i Danmark. Nu har sagen givet overskrifter i de største polske medier.

  Afsløret af 3F

  Sagen blev afsløret af fagforeningen 3F’s medlemsblad, Fagbladet, der skriver, at den polske ambassade har udgivet en manual, der skal vejlede om, hvordan polske virksomheder slipper for de danske fagforeninger. Sagen har fået Danmarks beskæftigelsesminister Mette Frederiksen til at henvende sig til den polske ambassade for at få en forklaring. Ministeren kræver at Polen respektere ‘den danske model’.

  Så vidt polennu.dk erfarer, er der ikke kommet noget svar til den danske regering. 3F er Danmarks største fagforbund.

  TVN 24

  På en af Polens største portaler i – TVN24 – står der:

  – Den danske regering er oprørt over en vejledning, som den polske ambassade tilbyder de polske iværksættere i Danmark. I manualen står der blandt andet, at polske virksomheder ofte bliver tvunget med ulovlige midler til at indgå i kollektive overenskomster.

  Gazetta.pl

  Polens største dagblads netavis, gazette.pl skriver:

  – Den danske regering kræver en forklaring af den polske ambassade, over en vejledning til polske erhvervsfolk. Vejledningen indeholder oplysninger om, hvordan man undgår de danske fagforeninger, og hvordan man betaler de polske arbejdere så lidt som muligt, selv om der er klare regler på arbejdsmarkedet i Danmark.


  Afviser kommentar

  Polens ambassadør i Danmark, Rafal Wisniewski, har afvist at kommentere sagen. Ambassadens talsmand (leder af ambassadens handelsafdeling, red.) Jacek Wojcikowski siger, at formålet med publikationen var, at give de polske entreprenører informationer om hvordan det danske arbejdsmarked fungerer. Polske iværksættere bør ikke undgå at mødes med fagforeningerne, understreger han, ifølge gazetta.pl.

  Polsk utilfredshed

  Vejledningen har udløst ballade i Polen, fordi mange polakker mener, at det er forkert at deres egen nation, oplyser om hvordan de kan købes så billigt som muligt.

  LÆS MERE
  Eksternt link: gazetta.pl om Polens ambassade i København (kun polsk)