Polens konsul i Aarhus går på pension

  Aros_EM_håndbold_EURO_2016_Polen_Aarhus_polennu

  Aarhus blev for alvor kendt blandt polakker, da byen var værtsby for Polens håndbold herre ved EM 2014, hvor der også var røde og hvide fanaktiviteter, og events der oplyste aarhusianerne om det store naboland. Polen måtte dengang, i lighed med Danmark, se sig slået af rivalerne fra Kroatien. I januar skal de danske håndbold-drenge have base i Gdansk til EM 2016 i Polen. Finalerne spilles i Krakow. Foto: Maja Giannoccaro, polennu.dk.


  AARHUS: Polens konsul i Aarhus, advokat Ole Ravnsbo, går på pension efter 22 år på posten i den jyske hovedstad.


  Advokat Ole Ravnsbo, der har været Polens konsul i Aarhus siden 1993, går på pension. Det oplyser Polens ambassade.

  Siden 1993

  Polens ambassadør i Danmark, Henryka Moscicka-Dendys takkede tirsdag, den afgående konsul for sit virke ved en ceremoni, hvor også advokaten opsummerede arbejdet gennem 22 år for Polen, som blandt andet har ført til møder mellem konsulen og Polens daværende præsident, Lech Walesa, på hans første tur til Polen.

  Ambassadøren fremhævede konsulen for sit virke med at fremme polsk kultur, polsk erhvervsliv og aktiviteter for studerende i Aarhus.

  Polens konsul ved ambassaden, Konsul Lukasz Gabler, takkede Ravnsbo for det gode samarbejde i konsulære opgaver, og for den juridiske støtte til polakkerne i Jylland.

  Håndbold-Danmark – Gdansk t/r

  Der er stor interesse for Polen i Aarhus, hvilket også kom frem da de polske håndboldherre havde Aarhus som værtsby ved EM 2014. Tusindvis af polakker havde indtaget den jyske hovedstad.

  Danmark til Gdansk

  I januar er det danskernes tur til at have base i Polen ved EURO 2016 i Gdansk, hvor der er direkte flyforbindelse fra håndbold-Danmark/Vestdanmark (Billund/Legoland).