Polens nye regering godkendt af parlamentet

  ewa_kopacz_ny_statsminister_sejmen_polen

  Polens nye regering blev onsdag godkendt af det polske parlament Sejmen. Foto: Statsministeriet.


  WARSZAWA: Med stemmerne 259 for og 183 imod, blev den nye polske regering onsdag godkendt i parlamentet Sejmen.


  Polens nye statsminister Ewa Kopacz fremlagde i går regeringens program frem til valget næste år. Den nye regering blev godkendt med stemmerne 259 for og 183 i mod. Statsministeren vil arbejde for bedre forhold for de polske familier, på forsvaret af Polen og en balanceret tilgang til krisen i Ukraine.

  Mere forsvar

  – Hvad der var planlagt til at tage tre år, vil min regering gøre på 12 måneder, sagde Kopacz.

  I begyndelsen af 2015 vil regeringen komme med ændringer i skattelovgivningen. Den nye statsminister sagde også, at regeringen vil øge forsvarsudgifterne til 2 procent af BNP, og lovede 36 millioner zloty mere til de polske soldater.

  Statsministeren vil også arbejde for en energiunion, som Polen har arbejdet for længe i EU. Hun lovede desuden at forbrugerpriserne på energi i Polen ikke vil stige.

  Nye initiativer

  Det skal også være nemmere at få byggetilladelser i Polen, ikke mindst til en-familie huse, sagde statsministeren der vil gøre processen mindre bureaukratisk.

  Kopacz lovede også at støtte til iværksættere i Polen i sin første tale som statsminister i Sejmen.

  Bedre dialog

  Ewa Kopacz appellerede også til, at den politiske ”borgerkrig” der herskede mellem Donald Tusk og oppositionslederen Jaroslaw Kaczynski, ville stoppe.

  Og det var da heller ikke Jaroslaw Kaczynski der kommenterede regeringens planer for oppositionens vegne, selv om han var til stede.

  Kvinde til kvinde

  Lov og Retfærdighedspartiet havde udset Anna Zalewska, og ikke Jaroslaw Kaczynski, til at være odførende for oppositionen.

  Slidt regering

  Hun spurgte den nye statsminister, hvorfor hun tror at den nye regering kan lave fremgang, når regeringen gennem syv år ikke har gjort det. Hun betegnede regeringen for at være ”gammel og slidt”.

  Den nye talskvinde kritiserede også, at den polske statsminister slet ikke kom ind på Solidarnosc demonstrationerne om bedre lønforhold, tryghed i ansættelsen og beskyttelse af billig kulimport fra Rusland.