Zarnowiec_i_Polen_hvor_der_bygges_atomkraftværk
Det smukke område i Zarnowiec nord for Gdansk, er et af de steder der indgår i overvejelserne om det første polske atomkraftværk. Arkivfoto.

WARSZAWA: Polens parlament Sejmen har givet grønt lys til det første polske atomkraftværk.

(Visited 1 times, 1 visits today)


Det polske parlament Sejmen har tilsluttet sig de to sidste lovtekster, der har været nødvendige for at gøre planerne om atomkraft i Polen til virkelighed.

Zarnowiec

I marts sidste år anbefalede det polske Økonomiministerium, at pege på Zarnowiec i det nordlige Polen, som stedet for det første atomkraftværk på polsk jord.

Kun to i mod

De polske politikere er enige om indførsel af atomkraft, da Polen skal reducere CO-2 udledningerne ved afbrændingen af primært kul, og for at mindske afhængigheden af gas fra andre lande.

Overvældende flertal

404 parlamentsmedlemmer stemte for, 2 imod og 1 stemte blank til den første lovtekst der var sat til afstemning om atomkraft, mens 1 var i mod og 5 var blanke i den anden afstemning.

Udbud i juli

Efter godkendelsen i Sejmen vil bygningen af Polens første atomkraftværk Zarnowiec blive sat i internationalt udbud i juli.

Stoppet efter Tjernobyl

Zarnowiec har tidligere været udvalgt til sted for et polsk atomkraft. Det var under kommunismen i Polen, men arbejdet blev stoppet efter Tjernobyl-katastrofen, og i 1989 blev projektet skrottet.

(Visited 1 times, 1 visits today)