Polens U-21 fodboldlandshold trodser UEFA afgørelse

fodboldlandshold
Polens succesrige U-21 fodboldlandshold trodser UEFA afgørelse, da de i en kamp mod Israel ikke måtte mindes de faldne for Hamas terrorangreb mod Israel den 7. oktober. Foto: PZPN.

LODZ: Polens U-21 fodboldlandshold har trodset en UEFA afgørelse i forbindelse med en EM-kvalifikationskamp i Polen.

LÆS  Hollands ambassadør indkaldt efter fodboldkamp

Polens U-21 fodboldlandshold spillede fredag mod Israel i Lodz – og i modsætning til A-landsholdet med Robert Lewandowski, så fører de polske U-21 spillere deres gruppe i kvalifikationen til europamesterskaberne i Slovakiet EURO 2025.

Polen vandt kampen med 2 – 1 over Israel, og polakkerne har konsolideret førerpositionen i gruppen.

Trodser UEFA afgørelse

Det polske og israelske hold, havde begge bedt om at kunne indlede kampen med 1 minuts stilhed, til minde om ofrene for Hamas terrorangrebet mod Israel den 7. oktober. Men det blev afvist af UEFA, der ikke vil tillade den gestus.

U-21 fodboldlandshold går egen vej

UEFA afgørelsen ville U-21 fodboldlandsholdene og værten til gengæld ikke acceptere. Så da den makedonske dommer fløjtede kampen i gang, stod samtlige spillere helt stille på deres pladser i et minut. Først da det første minut var gået, blev bolden sat i spil og kampen kom i gang.

Polens U-21 fodboldlandshold vandt 2 -1 over Israel, og det var Milosz Matysik og Szymon Włodarczyk, der scorede de to polske mål.

SE FLERE RESULTATER HER

-Tak, Polen, skrev den britisk-israelsk-amerikanske politiske aktivist Jonny Daniels på X-twitter.

(Fortsættes under)

– Det var aftalt med polakkerne. Vi bad dem om at blive respekteret. De gjorde det sammen med os, sagde Israels landstræner Guy Luzon efter kampen.

LÆS  Lewandowski: Jeg kommer tilbage og siger pænt farvel

Tvivlsomme relationer

Afslaget fra UEFA til U-21 landsholdene har skabt vrede i Polen og flere andre steder. Det er en kendt sag, at terrorgruppen Hamas støttes af Qatar, som UEFA-toppen og FIFA har stærke relationer til. VM 2022 blev spillet i Qatar. Derudover har de internationale fodboldorganisationer stærke relationer til Rusland, hvor det statsejede Gazprom spiller en fremtrædende rolle som storsponsor.

LÆS  Hollands ambassadør indkaldt efter fodboldkamp

Tvivlsom DBU-formand

Det har da også vakt stor undren, at den danske fodboldformand Jesper Møller, DBU gennem sit topjob i UEFA-ledelsen, ikke sagde fra overfor en beslutning i det øverste organ. Her besluttede man at russiske U-17 landshold igen kunne deltage i internationale fodboldturneringer. En linje der er stik imod den danske regering og de internationale aftaler, efter at Rusland angreb Ukraine for anden gang. DBU-formanden blev delvist reddet, da der ikke er nok lande der vil spille mod Rusland.

(Fortsættes under)

'They know we are looking': Billionaire Hamas leaders live luxuriously in Qatar | Vargas Reports

DBU’s bestyrelse har siden hen slået fast, hvad der er organisationens holdning, uanset hvad DBU formanden har sagt på et UEFA-møde. Se X-twitter meddelelse herunder: