Politichef: Abort-demonstrationer i 410 byer onsdag

Demonstrationer i oktober, hvor politiet havde anholdt 80 personer, efter at næsten en halv million polakker demonstrerede i 410 byer. Foto: Piotr Lupinski, LAPP PRESS PHOTO.

WARSZAWA: Politichef oplyser, at der har været 410 abort-demonstrationer i Polen onsdag. 80 personer er blevet anholdt.

LÆS  Ekspert: Det var ikke alger der gav fiskedød i Oder

Næsten en halv million polakker var på gaderne i de polske byer onsdag. Helt præcist var der 410 abort-demonstrationer. Det siger rigspolitichef Jarosław Szymczak i radioprogrammet Dagens Puls.

80 anholdt – 100 sager efterforskes

Politichefen fortalte også, at 80 personer var tilbageholdt efter voldelig adfærd, og yderligere 100 sager om hærværk efterforskes efter onsdagens voldsomme protester. Politichefen skønner at cirka 430.000 polakker deltog i demonstrationer onsdag, der fortsætter de kommende dage. Politichefen ville ikke svare på, hvem der var blevet anholdt for vold og i hvilken anledning.

Ingen corona-indgreb

– Jeg kan love dig, at politiet reagere øjeblikkeligt på alle voldelige aggressioner, sagde politichef Jarosław Szymczak til værten i radioprogrammet. Til gengæld vil politiet ikke gribe ind overfor overtrædelser af forsamlingsforbuddet, der i disse corona-tider er på maks. 5 personer.

– Det er vigtigt at vi ikke øger spændingerne, når situationen nu er så anspændt. Vi skal ikke eskalere utilfredsheden så det ender i vold, ballade og hærværk, sagde politichefen torsdag.

Hemmeligt politi påkører demonstranter

To kvinder der deltog i demonstrationer i Warszawa, blev påkørt med fuldt overlæg, og manden der stod bag angrebet, blev kort tid efter anholdt. Få timer efter blev han dog løsladt igen. Han er ansat i det polske sikkerhedspoliti ABW.

Imens fortsætter demonstrationer for 8. dag i træk.

PS! Vi har ikke bygget en betalingsmur om polennu.dk. Det er et valg vi har truffet, fordi vi så gerne vil levere uafhængige nyheder om vores naboland Polen, til så mange danskere som muligt. Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp. Vælg mellem DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00 – Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med Mobilepay, MASTER, VISA og andre anerkendte og sikre betalingsformer.
LÆS  30-årigs død genstarter abort demonstrationer

LÆS  Polens regering vil fritages for EU-dagbøder