Politiker fjernet af politiet efter kritisk udtalelse

Kinga Gajewska – medlem af parlamentet for Borgernes Platform – blev fjernet fra et vælgermøde efter kritisk udtalelse om visum-sagen. Foto: FB.

OTWOCK: Oppositionspolitiker fjernet af politiet efter kritisk udtalelse om, at regeringen har lukket en kvart million migranter ind i Polen.

LÆS  Ekspert: Det var ikke alger der gav fiskedød i Oder

Medlem af det polske parlament Kinga Gajewska, Borgernes Platform, blev ført væk af politiet, da hun tirsdag eftermiddag kom med en kritisk udtalelse, og sagde i en megafon, at den polske Kaczynski-regering har lukket 250.000 migranter ind.

– Politiet tilbageholder MP Kinga Gajewska, som informerede indbyggerne i Otwock om 250.000 migranter, der er lukket ind af PiS, skrev Donald Tusk på X-twitter.

(Fortsættes under)

– Hun gjorde intet forkert, siger hendes partikammerat Barbara Nowacka til wp.pl.

Sammenstødet fandt sted under et vælgermøde i hvor statsminister Mateusz Morawieckis mødtes med indbyggerne i Otwock. Der opstod tumult mellem politibetjentene og Kinga Gajewska. Hun blev slæbt ind i politibilen. Efter et stykke tid blev hun løsladt.

Kritisk udtalelse og parlamentsmedlem

– Jeg sagde gennem en megafon, at regeringen havde lukket 250.000 mennesker ind i Polen. migranter, og vores visa blev solgt i boder i Afrika. Jeg ville have, at folk i Otwock skulle vide, hvad der skete. Vi er fast besluttet på, at polakkerne skal kende sandheden, sagde Kinga Gajewska på TVN24. Det er den store visum-skandale politikeren henviser til, efter det er kommet frem at mange mennesker fra Afrika og Asien har kunnet betale sig fra et visum til Polen og EU. Det sker, selv om den polske regering anklager Bruxelles for at stå bag de mange opholds- og arbejdstilladelser.

LÆS  Polen dropper kontroversiel kommission før valg

– Jeg fik at vide af politimanden, at han ikke kunne lide min opførsel. Så vidt jeg kender det land, hvor PiS (regeringspartiet, red.) har magten, vil optagelserne fra politiets kameraer blive slettet.

– Jeg var heldig, fordi jeg er parlamentsmedlem, men de mennesker, der protesterer her, bliver ikke respekteret af politiet. Sådanne ting sker. Under abortdemonstrationerne blev Barbara Nowacka (MP) gasset i ansigtet. Sådan behandler de borgere og kvinder, sagde Kinga Gajewska til TVN24.

LÆS  Kaczynski fyrer alle vicestatsministre og bliver det selv

Vi har fravalgt at have en betalingsmur rundt om polennu.dk

– vi vil nemlig gerne udbrede kendskabet til Polen i Danmark så meget som muligt. Hvis du også vil det – så kan du hjælpe os med den opgave, ved at støtte os økonomisk.

Du kan gøre det med et engangsbidrag på DKK 200,00 – DKK 500,00 eller DKK 1.000,00. Du kan også vælge et fast månedligt beløb – læs mere her.