Polsk abort-demonstration i København på søndag

Polakker på Rådhuspladsen i København i søndags i protest over nye abortlovgivning i Polen. Der er varslet ny demonstration samme sted på søndag klokken 15.00. Foto: Jens Mørch, polennu.dk.

KØBENHAVN: Herboende polakker indkalder danskere og polakker til abort demonstration på Rådhuspladsen søndag klokken 15.00.

LÆS  Europa-Kommissionen vil tilbageholde milliarder

Flere hundrede herboende polakker og danske venner, var til hasteindkaldt abort-demonstration på Rådhuspladsen i søndags i regnvejr. Den kommende søndag gentages protesten samme sted. Der har været demonstrationer i Polen siden torsdag i sidste uge, da forfatningsdomstolen underkendte den nuværende abortlov. Onsdag var der demonstrationer i 410 polske byer, oplyser rigspolitichefen.

LÆS OGSÅ: Flere hundrede trodsede regnen til abort protest

Vil vise solidaritet

– Vi vil vise solidaritet med vores landsmænd og kvinder, siger Sebastian Peczek der er med til at arrangere abort-demonstration i København på søndag klokken 15.00. Han har boet i Danmark i fem år, og kommer fra byen Lodz i det centrale Polen. Han er ligesom mange andre polakker i Danmark, bekymret for udviklingen i Polen. Men han garanterer for, at deltagerne ikke skal være bekymrede for corona-smitten til demonstrationen.

– Vi er i dialog med dansk politi om demonstrationen, og vi opfordrer alle deltager til at bruge mundbind, selv om det ikke er et krav i Danmark, siger Sebastian til polennu.dk.

Han fortæller også, at det er gennem Facebook-gruppen Polakker i Danmark, at ideen til demonstrationerne er opstået.

LÆS MERE: LINK TIL FACEBOOK EVENT

– Jeg tror der kommer langt flere til demonstrationen på søndag, end der gjorde sidste søndag, siger Sebastian Peczek til polennu.dk.

Sex og samfund

Den danske organisation Sex og Samfund har iværksat en underskriftindsamling med protester over den nye polske abort-lovgivning.

LINK TIL SEX OG SAMFUND

Alle er velkomne til demonstrationen på Rådhuspladsen søndag klokken 15.00, oplyser arrangørerne.

LÆS  Nye domme ved forfatningsdomstol og EU-domstolen

PS! Vi har ikke bygget en betalingsmur om polennu.dk. Det er et valg vi har truffet, fordi vi så gerne vil levere uafhængige nyheder om vores naboland Polen, til så mange danskere som muligt. Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp. Vælg mellem DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00 – Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med Mobilepay, MASTER, VISA og andre anerkendte og sikre betalingsformer.
LÆS  EU-domstolen godkender retsstatsmekanisme