Polsk-amerikansk instruktør laver film om Katyn

  Officerens_hustru_film_om_Katyn

  Scene fra den nye dokumentar-film, Officerens Hustru, der bygger på instruktørens egen fortælling om sin bedstefar. PR-foto.


  LONDON: En ny film om Katyn-massakren har set dagens lys. Instruktøren mistede selv sin bedstefar, der blev henrettet i 1940.


  ”Officerens hustru” er titlen på en ny dokumentarfilm om Katyn-massakrerne i marts 1940, hvor mere end 22.000 højtstående polakker, blev henrettet på direkte ordre fra Stalin.

  Personlig beretning

  Filmen er på 80-minutter, og har lige nu premiere i England, hvor den vises i flere byer.

  Filmen “The Officers Wife” er lavet af Piotr Uzarowicz, og er en meget personlig beretning om Katyn. Den polske instruktør, der bor i Los Angeles, mistede selv sin bedstefar i Katyn-sagen.

  Efter fars død

  Det var en gennemgang af papirer efter hans fars død, der fik ham i gang med filmen. Han fandt også sin bedstemors selvbiografi, gamle billeder af officerer, og et mystisk postkort – alt sammen med relation til Katyn sagen.

  I bedstefars fodspor

  For at forstå hvad der skete under den hemmeligstemplede udrensning, rejste han til det tidligere Sovjetunionen. En rejse, hvor han også ville forsøge, at forstå hvorfor hans far aldrig talte om Katyn. Instruktøren følger i sin bedstefars fodspor, for at forstå hvilken skæbne han fik.

  Optaget i seks lande

  Filmen er optaget i Rusland, Ukraine, Polen, England, Canada og USA. Instruktøren i filmen, Piotr Uzarowicz, er også filmens producent sammen med den Oscar-vindende komponist Jan Kaczmarek, der også har skrevet soundtracket til filmen.

  SE TRAILER
  polennu.dk: Dokumentarfilmen Officerens Hustru om Katyn