JazzPospolita_jazzpopolskujpeg_polennu

JazzPospolita skal spille den første aften under den særlige polsk-danske session under Copenhagen Jazz Festival. Foto: Jazzpopolsku.


KØBENHAVN: Copenhagen Jazz Festival 2012 byder på koncerter med ti polske jazzorkestre.


Under dette års Copenhagen Jazz Festival bliver der tre dage, 12 – 14. juli, som har fået navnet: Jazz po polsku. Det er indledningen på et nyt samarbejede mellem Polen og Danmark om musikalsk udveksling.

Kendte polske jazz-navne

Jazz po polsku starter med underholdning af Imagination Quartet, som er kendt for improvisationer og humoristiske dialoger med publikum. En række polske jazz stjerner er med i festivalen: verdensklassepianist Leszek Możdżer (to solokocerter), JazzPospolita, Levity, GMO Trio, HERA, Nowicki – Święs – Frankiewicz Trio, The Light, Tomasz Licak Sextet og Niechęć.

Polsk-dansk samarbejde

Projektet Jazz po polsku er resultatet af samarbjeden mellem den polske ambassade i København, Adam Mickiewiczs Institut, Huset København, Jazz Danmark, Sundance Musik og mange andre selvstændige deltagere fra Polen. Formålet med det er at popularisere frisk og ambitiøs musik, både polsk og dansk, og integrere kunstnerne fra de lande. Projektet er ligeledes en chance for de unge musikere, der selv om deres fine præstationer, endnu ikke er internationalt kendt.

Dansk jazz-offensiv i Polen

Den musikalske udveksling fortsætter til efteråret, hvor ti danske jazz-band giver kocerter i flere byer i Polen. Et af formålene med samarbejdet, er at skabe rum for den skandinavske jazz på det polske marked.

Program i København

12. juli
19:30 Imagination Quartet
21:30 JazzPospolita
23:30 Levity

13. juli
19:00 Leszek Mozdzer (solo – at Frederiksberg Slot))
21:30 GMO Trio
23:30 HERA

14. juli
19:00 Nowicki – Swięs – Frankiewicz Trio
20:45 The Light
22:30 Tomasz Licak Sextet
24:00 Niechec

Alle koncerter finder sted på Huset-KBHs scenen Planeten, Rådhusstræde 13, 1466 København K

LÆS MERE
Eksternt link: Jazz po polsku

LÆS MERE
Eksternt link: Huset København

LÆS MERE
Eksternt link: Jazz i Danmark