Polske og danske forskere netværker

  AAU_Aalborg_Universitet_København_Danmark_Polen

  Aalborg Universitet i København. Foto: AAU.


  KØBENHAVN: 70 polske forskere har været i Danmark, hvor de har netværket og udvekslet forskningserfaringer med danske kollegaer fra Aalborg Universitet i København.


  Hvert år arrangerer Szczecin Universitet en konference, som er relateret til IT-sektoren. Polske forskere fra knap 40 forskellige universiteter eller institutter er tilmeldt dette års konference, som startede i Szczecin den 11. juni. Denne del af konferencen foregår udelukkende på polsk

  70 polske forskere til Danmark

  Om aftenen fortsætter konferencen på færgen, der sejler mellem Swinoujscie og Ystad. For på andendagen skal en del af deltagerne – ca. 70 af de polske forskere – mødes med danske kollegaer i Sydhavnen, hvor Aalborg Universitet, København ligger.

  Netværk og erfaringsudveksling

  I København skal der netværkes og udveksles forskningserfaringer mellem de polske og de danske forskere på en konferencedag med titlen ’Electronic Communication Market – theory and practice’.

  Dagens program er udviklet i et samarbejde mellem Szczecin Universitet og CMI (Center for Communication, Media and Information Technologies) på Aalborg Universitet i København – og det forgår denne dag på engelsk, så også de danske forskere fra Aalborg Universitet kan være med.

  Ønsker mere samarbejde

  Iwona Windekilde, der er adjunkt på CMI, har været med til at arrangere den danske del af konferencen. Hun håber, at konferencen fører til et tættere samarbejde mellem universiteterne – og vil også gerne tiltrækker flere polske studerende.

  – Vi er ikke kun interesseret i at udvikle software, men også i at etablere samarbejde mellem virksomheder og universiteter – måske med mulighed for fremtidige forskningsprojekter, siger Iwona Windekilde.