Polske veje er de farligste i EU

  Polen_trafik_ulykker_21_dræbt_1

  Polen har en kedelig rekord, når det gælder antallet af trafikdræbte. I 2011 havde Polen flest dræbte på vejene i EU. Arkivfoto.


  BRUXELLES: Europa-Kommissionens udgav fredag en rapport der viser at det står skidt til med sikkerheden på de polske veje.


  En ny rapport, der udkom fredag viser, at mens antallet af trafikdræbte, er faldet i EU med 43 procent, så er faldet i Polen kun på 29 procent.

  Polen værst

  I 2010 var Grækenland, Rumænien og Bulgarien de lande, med de fleste dødfald på vejene, men er nu overhalet af Polen.

  Mens dødeligheden er faldet med 17 procent i de nævnte lande i 2011, så er antallet af dræbte i trafikken i Polen steget med 7 procent.

  EU indsats

  EU har opstillet et mål om at reducere antallet af dødfald i trafikken, og har opfordret til bedre uddannelse af chauffører, mere trafikkontrol og øgede krav til kørertøjerne.

  Polen går forkert vej

  Dagbladet Gazeta Wyborcza skriver, at Polen går i den forkerte retning, når det gælder trafiksikkerhed. Bl.a. ved at Polen for nylig har ændret hastighedsgrænsen, så farten på motorvejene er sat op fra 130 til 140 km i timen. Avisen skriver også, at der mangler reformer indenfor trafiksikkerhed, og en ændring af punktafgifterne der fokusere mere på sikkerhed.