Prins William og prinsesse Kate hos Lech Walesa

  lech_walesa_prins_william_kate

  Prins William, prinsesse Kate og Lech Walesa foran European Solidarnosc Center ved det berømte skibsværft i Gdansk. Privatfoto.


  GDANSK: Den britiske prins William og prinsesse Kate har besøgt Solidarnosc centret og Lech Walesa i forbindelse med deres officielle besøg i Polen.


  Den britiske tronarving prins William og hans familie har været på to dages besøg i Polen. Turen blev indledt med modtagelse af den polske præsident Andrzej Duda i Warszawa, hvor også der blev aflagt besøg i blandt andet museet for opstanden i Warszawa i 1944.

  Gdansk besøg

  Tirsdag var det britiske par i Gdansk, hvor de mødte byens borgmester Pawel Adamowicz og tidligere præsident Lech Walesa. Polens Nobel Fredsprismodtager vist parret rundt i European Solidarnosc Center, hvor polakkernes kamp for frihed og uafhængighed vises på imponerende vis i det store museum.

  Et budskab om demokrati

  Gæster i den omfattende udstilling opfordres til at skrive et statement på en lille seddel, der ophænges i museet som en del af et stort Solidarnosc logo. Det benyttede det royale britiske par sig også af. Prinsesse Kate skrev på sin seddel: Polens kamp for frihed og demokrati er en inspiration for hele verden. Prins William skrev: Polakkerne vandt friheden overfor tyranniet og satte sit præg på Europa.

  Ungdom og demokrati

  Det britiske par og Lech Walesa talte også med nogle unge mennesker foran centret, der viste bannere med krav og frihed og demokrati, rettet mod den aktuelle situation i landet.

  – For min generation er kampen forbi. Nu er det vigtigste, at verden formes af de unge mennesker, sagde Lech Walesa til de unge demonstranter.

  Britisk i Gdansk

  Prinseparret William og Kate besøgte også det nye Shakespeare Teater og udstilling i centrum af Gdansk, som er opført med den danske konsul i Gdansk, Julian Skelnik, som drivkraft og formand for bestyrelsen.