Regeringsparti har opbakning fra flertal af polakker

  Statsminister_Donald_Tusk

  Statsminister Donald Tusk og hans parti, Borgernes Platform (PO) ville få absolutte flertal i Sejmen, hvis der var valg i dag, viser en ny måling.


  WARSZAWA: Hvis der var valg i Polen i dag, ville regeringspartiet Borgernes Platform få det absolutte flertal i det polske parlament.


  Statsminister Donald Tusk og hans parti, Borgernes Platform (PO) ville have det absolutte flertal i Sejmen, hvis der var valg i dag. Det viser en ny måling, der er gennemført af Gfk-Polonia.

  Otte procent frem

  I forhold til seneste måling er Borgernes Platform gået otte procent frem i forhold til målingen for to uger siden, og ville ifølge undersøgelsen opnå 53 procent af stemmerne, og dermed 257 pladser i Sejmen, som giver det absolutte flertal i det polske parlament.

  Kaczynski i frit fald

  Undersøgelsen, der blev offentliggjort i Polen i går, giver også en lussing til Kaczynski og Lov og Retfærdighedspartiet (PiS). De seneste to uger er partiet faldet fra 33 procent til 25 procents opbakning fra polakkerne efter intern ballade.

  To procent til udbrydere

  Det nye parti, ’Polen kommer Først’, som er dannet af udbrydere fra PiS-partiet, vil kun opnå støtte fra 2 procent af vælgerne, viser målingen.

  Undersøgelsen viser også, at Den Demokratiske Venstre Alliance (SLD) vil få opbakning fra 11 procent af polakkerne hvis der var valg i dag, mens det polske bondeparti (PSL) ville opnå tilslutning fra 6 procent.

  Undersøgelsen er gennemført i perioden fra den 2. til 6. december.