Retssag om politisk mord holdt for lukkede døre

  PiS_hovedkvarter_i_Lodz_19

  Det var her, at en tidligere taxachauffør den 19. oktober sidste år, skød og dræbte en medarbejder på PiS-kontoret i Lodz. Arkivfoto.


  LODZ: Retssagen mod en 63-årig tidligere taxachauffør, der sidste år skød og dræbte en medarbejder ved PiS-partiet, holdes for lukkede døre.


  Retssagen mod Ryszard Cyba, der er tiltalt for at myrde en medarbejder fra Lov og Retfærdighedspartiet (PiS) sidste år, bliver holdt for lukkede døre, skriver IAR.

  Dommeren mente, at sagen i sig selv kunne fremkalde yderligere politisk motiveret vold, og det var baggrunden for at dørene blev lukket. Den tiltalte har erkendt, at det var ham der gik amok på PiS-partikontoret den 19. oktober sidste år, hvor han skød og dræbte PiS-medarbejderen Marek Rosiak.

  MEP’er ikke hjemme

  Den tidligere taxachauffør gik ind på PiS Lodz-kontor, for at dræbe Janusz Wojciechowski, der er medlem af Europaparlamentet. Da han ikke var til stede, skød og dræbte han assistenten Markek Rosiak, og sårede en anden medarbejder, Pawel Kowalski, der dog overlevede angrebet.

  Tidligere PO’er

  Ryszard Cyba har tidligere været medlem af regeringspartiet Borgernes Platform (PO), og på den baggrund har PiS-lederen Jaroslaw Kaczynski hævdet, at mordet er et resultat af den negative kampagne, som regeringspartiet har kørt overfor oppositionen, mener den tidligere statsminister i Polen.