Ruslands ambassadør føler sig misforstået

  Ruslands_ambassadør_indkaldt_til_møde_i_Udenrigsminsiteriet_i_Polen_efter_udtalelser_3

  Ruslands ambassadør var indkaldt til møde i Polens udenrigsministerium efter sine udtalelser om Anden Verdenskrig. Arkivfoto.


  WARSZAWA: Ruslands ambassadør forklarer efter et møde i Polens udenrigsministerium, at hans udtalelser om Anden Verdenskrig blev misforstået.


  – Mine ord er blevet fortolket forkert, jeg mente ikke, at Polen var medansvarlig for Anden Verdenskrigs udbrud, forklarede Ruslands ambassadør til de forsamlede journalister efter sit møde i Polens udenrigsministerium mandag morgen.

  Ambassadøren forklarede, at han kun havde udtalt sig om, at den polske regerings handlinger i 1930’erne havde været medvirkende til Polens katastrofe.

  Skulle forklare udtalelser

  Ruslands ambassadør Sergey Andreev var mandag formiddag indkaldt til et møde i Polens udenrigsministerium, hvor han skulle forklare de udtalelser, som han fredag kom med under et interview på kanal TVN24.

  Her sagde ambassadøren blandt andet, at Polen var medansvarlig for katastrofen i september 1939, at Sovjetunionen kun gik ind i Polen den 17. september 1939 for at sikre Sovjetunionens sikkerhed, og at de polsk-russiske forbindelser i dag ikke har været dårligere siden 1945.

  Fastholder, at relationerne er dårlige

  Den russiske ambassadør Sergey Andreev fastholdt efter mødet i udenrigsministeriet sit synspunkt om, at relationerne mellem Polen og Rusland er de dårligste siden 1945.

  Aggressiv russisk diplomati

  Ambassadørens udtalelser kommer efter, at den russiske ambassade den seneste tid har protesteret kraftigt imod, at byrådet i byen Pieniezno har besluttet at fjerne en statue af den russiske general fra Anden Verdenskrig Ivan Tjernakhovskij.

  Ambassadørens udtalelser i interviewet fredag blev i weekenden bakket op af det russiske udenrigsministerium.

  Polens udenrigsministerium modsiger udtalelser

  Polens udenrigsministerium meddeler, at embedsmænd på mødet med Sergey Andreev har gjort det klart, det de anser hans udtalelser omkring Sovjetunionens invasion i 1939 for at være usande og i modstrid med både polske og russiske historikeres konklusioner omkring krigens udbrud og også i modstrid med den russiske Dumas tidligere erklæringer om Katyn-massakren.