Sidste Ryanair-fly fra Warszawa er landet

  ryanair_i_konflikt_med_København_Warszawa_polennu

  Selv om Ryanair-direktøren var glad ved åbningen af ruten mellem Modlin og København, så har selskabet nu fløjet mellem de lufthavne for sidste gang i denne omgang. Arkivfoto.


  KØBENHAVN: Få minutter før midnat landede det sidste Ryanair fly fra Warszawa i denne omgang.


  Det sidste Ryanair fly fra Warszawa landede i København Lufthavn lidt før midnat, natten til i dag. Det blev til 111 dage med den nye forbindelse mellem Warszawa og København.

  Trusler om lukning

  Selskabet vil ikke følge de danske regler på arbejdsmarkedet, og vil derfor blive udsat for blokade fra lørdag, hvis selskabet fortsætter med at have base i Danmark. Ryanair har i samme forbindelse, truet med også at drosle ned for aktiviteterne i Billund og Aarhus, hvis ikke de danske fagforeninger dropper truslerne om blokade.

  Uønsket i Frankrig

  Ryanair har nægtet at følge de danske regler, ligesom tilfældet er i Frankrig, hvor selskabet også har lukket sine baser med ansatte på landjorden. Her er baggrunden, at selskabet fik en bøde på 60 millioner for at underbetale kabinepersonalet.

  I Frankrig har Ryanair valgt at flyve personale ind til landet, hvorved man undgår at følge reglerne på det franske arbejdsmarked.

  Det danske luftfartsmagasin Check-In skriver, at en tilsvarende løsning i Danmark vil betyde at Ryanair kan fortsætte sine flyvninger til og fra Danmark efter irsk eller anden lovgivning.

  En dansk-polsk forbindelse

  Eneste flyvning der berører Polen – Danmark, er flyet mellem Warszawa/Modlin og København. Ryanair har tidligere fløjet mellem Billund og Krakow, men denne rute var i forvejen fjernet.

  Ansatte ved de flere danske kommuner, er blevet forbudt at benytte Ryanair til tjenesterejser på grund af konflikten.