Sikorski er mest troværdig mener polakkerne

  Radek Sikorski, Polens udenrigsminister, er landet mest troværdige politiker ifølge en netop offentliggjort meningsmåling blandt polakker. Arkivfoto.


  WARSZAWA: En ny undersøgelse fastslår, at udenrigsminister Radek Sikorski, er Polens mest troværdige politiker. Tidligere regeringschef er mindst troværdig.


  Fredag eftermiddag offentliggjorde græsrodsbevægelsen CBOS en undersøgelse, foretaget blandt et repræsentativt udsnit af polakkerne, der kårer Polens nuværende udenrigsminister, Radek Sikorski som landets mest troværdige politiker.

  52 procent af polakkerne mener, at Sikorski er den mest troværdige politiker, men 10 procent finder ham utroværdig.

  Fremgang på listen

  I tidligere undersøgelser har Radek Sikorski også haft en førende position, som en tilsvarende undersøgelse fra januar, hvor udenrigsministeren kun blev slået af Solidarnosc-formanden og Nobelprisvinderen Lech Walesa.

  Tidligere regeringschef i bund

  Polens præsidents tvillingebror, tidligere premierminister Jaroslow Kaczynski, er den mest utroværdige af de polske politikere, ifølge undersøgelsen.

  Med en dom fra 52 procent af polakkerne der mener at han er utroværdig, er den tidligere regeringschef den mest utroværdige politiker i Polen.

  Præsidentvalg

  Interessen for hvem der er den mest populære politiker er interessant, fordi polakkerne næste år skal stemme til præsidentvalget, som finder sted hvert 5 år i Polen.

  Den nuværende premierminister Donald Tusk ventes at stille op mod den nuværende Lech Kaczynski, der har siddet i en periode. En polsk præsident kan sidde i to perioder som i USA, hvor en præsident dog kun vælges for fire år.

  Ny premierminister?

  Om Radek Sikorski stiller op som afløser for Donald Tusk, hvis han vælges som præsident, vides ikke med bestemthed, men ventes af flere iagttagere.

  Ud fra den friske meningsmåling at dømme, tyder det på, at Sikorski vil være en populær afløser.