Sne og is vil skabe mere kaos i Polen de næste dage

  Sneen har lammet trafikken i Polen. Flere veje er lukkede, og mange steder har togene også måtte give op. Der ventes ingen opklaring før midt på ugen, hvor temperaturen falder til 20 minus grader flere steder i landet. Arkivfoto.


  WARSZAWA: Polen er hårdt ramt af vintervejret. Flere veje er lukkede, og flere polske byer er uden strøm. Snefaldet bliver erstattet af hård frost.


  Vintervejret har ramt Polen hårdt.

  Kraftigt snefald, vind af orkanstyrke og stærk frost har lammet flere dele af Polen. Vejene til og fra Warszawa har været lukket i perioder, byer er uden strøm, mens andre er helt isolerede af de massive snemasser.

  Der udsendes varsler om sne, fygning, is og islag på de polske veje. Ingen steder i landet er trafikken upåvirket af vinter-vejret.

  Ødelagte elkabler

  I mange af de store polske byer, bl.a. Warszawa, er trafikken gået i stå på grund af sneen, kraftig blæst og snedriver samt is på hoved og indfaldsveje.

  I det sydlige Polen meldes der om glatte veje overalt, og mange vejstrækninger er lukkede på grund af nedfaldende el-kabler.

  Afskåret fra omverden

  14.000 indbyggere i en lille by ved Czestochowa i det sydlige Polen er helt afskåret fra omverdenen. Også strømmen til byen er afbrudt på grund af skader der er forårsaget af sne og is. Sneen, frosten og vindstød på op til 65 km i timen, gør det stort set umuligt at opholde sig udendørs.

  Øget vandstand

  Metrologerne advarer om vinde af stormstyrke og forhøjet vandstand i den nordlige del af Polen ud til Østersøen i region Vestpommern, som også vil blive ramt af 15 – 30 cm sne.

  Forsinkelser i togtrafikken

  Ikke kun vejene er ramt af vintervejret. Også de polske jernbaner melder om store forsinkelser, også på hovedstrækningerne mellem Krakow og Warszawa, hvor der var op til 7 timers forsinkelse i weekenden.

  Mange regional og lokale togforbindelser er aflyste, og overalt i Polen meldes der om forsinkelser i togtrafikken.

  Mere sne på vej

  Sneen vil fortsætte med at falde over hele Polen i dag, men der ventes opklaring i den nordlige del af Polen og i hovedstaden i løbet af tirsdag og onsdag.

  Sneen fortsætter dog i de sydlige egne af Polen, og erstattes overalt af mindre kraftig vind, men med minusgrader på under 20.