Soldater har slået jernring om regerings-bygninger

Polske soldater har slået jernring om statsministeriet i det centrale Warszawa. Også det polske parlament og præsidentpaladset, er omringet af soldater fredag. Foto: Grzegorz Nawrocki.

WARSZAWA: Polske soldater har slået jernring om statsministeriet, parlamentet og andre regerings-bygninger i den polske hovedstad.

LÆS  Uddannelsesminister: Protesterne er satans værk

De polske myndigheder og politiet venter et rekordstort antal deltagere til de varslede abort-demonstrationer i Warszawa fredag aften. Allerede i eftermiddag var der mange mennesker i gaderne for at protestere, og flere kommer til.

Warszawa fredag aften. Tusindvis af mennesker er på gaderne. Billedet er fra kl. 18.00. Foto: Flemming Rindshøj.

Bygninger ryddet

Fredag middag blev parlamentet og mange ministerier ryddet for ansatte, og soldater har nu indtaget bygningerne for at passe på dem, hvis demonstrationerne i aften går amok. Det er ikke kun statsministeriet og andre regeringskontorer der er omringet af soldater. Også det polske parlament, præsidentpaladset, flere centrale kirker og den regeringskontrollerede tv-station TVP, er nu beskyttet af hæren.

Det er ikke normalt, at militæret sættes ind i den slags situationer, men noget tyder på at Kaczynski ikke har tillid nok til politiet, der har nægtet at forfølge demonstranter for at overtræde corona-reglerne. De vil koncentrere sig om at slå hårdt ned overfor vold.

Nationalister klar til kamp

Og det kan da heller ikke udelukkes. Cirka 10.000 medlemmer af den nationalistiske organisation ONR har meldt sig klar til kamp mod abort-demonstranterne, for at forsvare Polen og den polske kirke. Samtidig har vicestatsminister Jaroslaw Kaczynski opfordret alle til at gå til kamp mod abort-demonstranterne, og til at beskytte de polske kirker.

Selv om regner siler ned over Warszawa fredag aften, så har det ikke fået polakkerne til at blive hjemme fra protesterne. polennu.dk følger udviklingen.

PS! Vi har ikke bygget en betalingsmur om polennu.dk. Det er et valg vi har truffet, fordi vi så gerne vil levere uafhængige nyheder om vores naboland Polen, til så mange danskere som muligt. Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp. Vælg mellem DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00 – DKK 5.000,00  Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med Mobilepay, MASTER, VISA og andre anerkendte og sikre betalingsformer.
LÆS  Uddannelsesminister: Protesterne er satans værk

LÆS  Domstol afgør at anti LGBT-erklæringer er ulovlige