Statsministeren får mere negativ omtale end tidligere

  Statsminister_Donald_Tusk_mindre_populær

  Polens statsminister Donald Tusk taber terræn når det gælder positiv omtale i de polske medier, viser en ny opgørelse. Flere sager har belastet statsministeren. Arkivfoto.


  WARSZAWA: Polens statsminister Donald Tusk er kendt for at være populær i medierne. Men sådan er det ikke længere. Statsministeren har ikke tidligere fået så meget dårlig omtale som nu.


  Statsminister Donald Tusk får i øjeblikket mere negativ omtale i medierne, end på noget andet tidspunkt i hans tid som statsminister, viser en analyse fra Press Service Monitoring Mediow, der har gennemgået mere end tusinde nationale og regionale medier.

  Tidligere var Donald Tusk de polske mediers ’darling’, men det er slut nu ifølge undersøgelsen.

  Mere end Kaczynski

  Resultaterne viser, at selv om Donald Tusk stadig får dobbelt så meget presseomtale som oppositionslederen Jaroslaw Kaczynski fra Lov og Retfærdighedspartiet, PiS, så er mere af omtalen nu negativ, mens det tidligere var udbredt positiv omtale om den polske statsminister.

  Jernbaner og pension

  De sager, der efter polske eksperters vurderinger, er årsagen til den dalende popularitet, er bl.a. den ballade som en ny togkøreplan i Polen medførte, og som endte med fyring af chefen for de polske statsbaner, ligesom en ny pensionsreform også har ramt den polske statsminister.

  Mistillid for Smolensk

  Med til billedet hører også, at forsvarsminister Bogdan Klich har fået et mistillidsvotum af oppositionen, for sin mangelfulde håndtering af Smolensk opklaringsarbejdet, og med de polske soldaters manglende udrustning i Afghanistan.

  38 procent negativ

  I en gennemgang af otte af de mest læste aviser i Polen (Gazeta Wyborcza, Rzeczpospolita, Dziennik Gazeta reservation, Polska The Times, Nasz Dziennik, Metro, Super Express og Fakt ) viser undersøgelsen, at 38 procent af artiklerne med den polske statsminister var negative.