Største lavpris-flyselskab dropper ny Warszawa lufthavn

  Wizz_Air_åbner_første_rute_til_Danmark_Martin_Bager_polennu

  Foto: Martin Bager, polennu.dk.


  WARSZAWA: Det største lavpris-flyselskab i Polen, Wizz Air, har trods løfter om det modsatte droppet den nye Modlin lufthavn.


  Det ungarske lavpris-flyselskab, Wizz Air, som er det største i Polen, har nu meddelt, at de ikke kommer tilbage til den nye Modlin lavprislufthavn – 45 km udenfor Warszawa.

  Mistet tillid

  – Vi har mistet tilliden til Modlin lufthavnen, sagde selskabets direktør Jozsef Varadi på et pressemøde onsdag i Warszawa.

  Lukket i halvt år

  Modlin lufthavnen har været lukket i over et halvt år på grund af revner i landingsbanen, selv om lufthavnen er helt ny og åbnede første gang i juli sidste år med Ryanair og Wizz Air som vigtigste kunder.

  Wizz Air har igen valgt Warszawa største lufthavn, Chopin Airport, og det er et stort tab for den nye Modlin lufthavn, da Wizz Air har været en årsagerne til at lufthavnen blev bygget.

  Upopulær lufthavn

  Ifølge en kundeanalyse Wizz Air har gennemført i forbindelse med etableringen af en ny rute til Tel Aviv i Israel, viser det sig, at Modlin lufthavnen er upopulær blandt polakkerne.

  – Mere end 70 procent er utilfredse med Modlin fordi det tager lang tid at komme derud – og de synes det er dyrt. Mere end 60 procent foretrækker Chopin lufthavnen, sagde Jozsef Varadi.

  Modlin blev genåbnet den 3. juli i år.