Stor landsindsamling søndag til fordel for udsatte

  juleorkester_2017

  Initiativtageren og formanden for Det Store Juleorkester, Jerzy Owsiak, på scenen foran Kulturpaladset, hvor der er aktiviteter søndagen igennem, og hvor det store afslutningsshow gennemføres søndag aften. Foto: WSOP.


  WARSZAWA: Velgørenheds organisationen Det Store Juleorkester har søndag landsindsamling og dagen afsluttes med finaleshow.


  For 25. gang holder den uafhængige velgørenhedsorganisation Det Store Juleorkester sin store landsindsamling. Siden 3. januar er der blev bygget scene og publikums faciliteter op på pladserne omkring Kulturpaladset i centrum af Warszawa til søndagens festligheder.

  Det Store Juleorkester indsamler hvert år ind på mange forskellige måder, både med raslebøsser på gaderne, med internetauktioner og sms-bidrag. Indsamlingerne afsluttes med et brag søndag aften, hvor der er finale og underholdning af kendte kunstnere der optræder gratis i det snefyldte Warszawa.

  Internet auktion

  Kunstnere, sportsfolk, virksomheder, organisationer og nogle politiker i ind og udland har de seneste måneder doneret beklædningsgenstande, trofæer og andre ting, der er egnede til salg på Det Store Juleorkesters internet aktion. Sidste år var topscoreren på internet-auktionen en trøje, der har tilhørt den polske topscorer og landsholds-anfører Robert Lewandowski.

  LÆS OGSÅ
  Eksternt link: Det Store Juleorkester 2017

  1,5 million frivillige

  I 2016 var mere end 1,5 millioner frivillige inddraget i indsamlingen og de mange events op til finalen. De frivillige belønnes til sommer med en stor gratis musikfestival – Woodstock Polen, der er et tilløbsstykke.

  Sidste år gav indsamlingen 72,7 millioner zloty, og det var en fremgang på 20 millioner i forhold til 2015.

  Børn og hospitaler

  Det Store Juleorkester besøger skoler, hospitaler, institutioner og andre steder, hvor der mangles udstyr, undervisningsmateriale eller andet, som organsationen bliver enig om at bruge pengene til. Indsamlingen er den største private indsamling, og den nyder respekt i den polske befolkning da den er uafhængig og gavner polske sociale formål.

  Selv om der kommer et foreløbigt indsamlingsresultat søndag aften, så bliver det endelige resultat af den 25. udgave af indsamlingen første endelig optalt i løbet af ugen.

  LÆS OGSÅ
  Eksternt link: Det Store Juleorkester 2017