Szymborska efterlader en million dollars til nyt fond

  Wisława_Szymborska_polen_polsk_forfatter

  Den berømte polske forfatter og Nobelprismodtager, Wislawa Szymborska, der døde i februar, har doneret sin arv til et fond. Arkivfoto.


  WARSZAWA: Nobelprismodtageren i litteratur, Wislawa Szymborska, der døde i februar, har testamenteret sin formue til et fond.


  Den berømte polske forfatter, Wislawa Szymborska, der døde den 1. februar, har efterladt en million amerikanske dollars til et fond, siger hendes tidligere sekretær, Michal Rusinek.

  Hendes samlede arv kommer i fonden, og det var hendes vilje, at der oprettes en forfatter pris.

  Tidligere givet til velgørenhed

  Michal Rusinek, der skal være direktør for fonden, siger, at fondens aktiviteter skal være transparente, at det er baggrunden for, at han offentliggøre de økonomiske detaljer i fonden.

  Rusinek siger endvidere, at Wislawa Szymborska efter at have modtaget Nobelprisen i litteratur i 1996, gav en tredjedel af prisen til velgørenhed.

  Arkivering

  Det vil tage flere uger før alle formalia er på plads, men sikkert er det, at hendes venner bl.a. professor Teresa Walas og Marek Bukowski vil få pladser i den nye bestyrelse. De to har foreløbigt påbegyndt arbejdet med at samle og arkiverer Wislawa Szymborska udgivelser og anden kunst.