Tæt afstemning om mistillid til justitsminister

Mistillid
Mistillid: Polens kontroversielle justitsminister Zbigniew Ziobro har vundet en tillidsafstemning, med få stemmers flertal. Foto: Solidarna Polska.

WARSZAWA: Polens justitsminister har overlevet en mistillids afstemning i det polske parlament. Kun få stemmer sikrede ham pladsen.

LÆS  EU: Ændringer i Polen er ikke nok til udbetaling af penge

Mistillid til justitsminister. Polens kontroversielle justitsminister Zbigniew Ziobro vandt tirsdag en tillidsafstemning i det polske parlament. Justitsministeren er også leder af Solidarna Polska, som er en del af regeringskoalition i Forenet Højre. Det er ham der har gentvunget ændringerne i det polske retsvæsen, som har fået EU til at tilbageholde milliarder af euro til Polen. En blokering der for alvor rammer de polske samfund fra årsskiftet.

Mistillid til minister

På den baggrund var der rejst et mistillidsvotum mod ministeren i parlamentet. Og det blev en tæt afstemning. 226 stemte for det stillede mistillidsvotum, men 228 stemte imod. Tre undlod at stemme.

Zbigniew Ziobro, der ikke var til stede under debatten, men først ankom da han fik ordet ved afslutningen, beskyldte i hårde vendinger oppositionen med Donald Tusk i spidsen, for at overtale Berlin og Bruxelles til at blokere for pengene.

(Artiklen fortsættes under)

EU holder fast i krav til Polen – flere penge tilbageholdes

LINK: EU holder fast

Tyskland er medskyldig

Den polske statsminister Mateusz Morawiecki talte ikke om justitsministeren, men kom med en samstemmende beskyldning mod oppositionen. Oppositionen beskyldte statsminister Morawiecki for at forholde sig passivt, og være ansvarlig for at millioner af polakker vil blive ramt af det ideologiske opgør med EU – et opgør der blokerer for EU-penge til Polen.

– Det er på grund af oppositionen, at Tyskland tilbageholder EU-penge til Polen, sagde justitsministeren blandt andet i parlamentet.

LÆS  Talsmand: EU har accepteret kompromis med Polen

Der er i øjeblikket hektisk aktivitet mellem Warszawa og Bruxelles, og flere ting indikerer at Kaczynski-regeringen er på tilbagetog, og giver efter for EU’s krav til retsstaten og frie medier.

Flere informationer og nyheder fra Polen på dansk? Vil du hjælpe til? Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb.

Vælg mellem DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00

Støt polennu.dk og få mere viden

 

LÆS  Polen vil have Ukraine optaget som medlem af EU