Togdriften forstyrret af mange falske alarmer

pendolino_lyntog_Polen_0
Togdriften er forstyrret af falske alarmer ved grænsen til Belarus, og i nærheden af den fælles dansk-tysk-polske NATO-base i Vestpommern. Arkivfoto.

WARSZAWA: Flere steder er togdriften forstyrret af falske alarmer. Det er sket ved grænsen til Belarus og i nærheden af NATO-hovedkvarter.

LÆS  Tre savnede polakker fundet omkommet i bjergene

Togdriften er forstyrret i Polen af flere falske alarmer. Alene søndag morgen og formiddag, fik falske signaler ni tog til at stoppe ved Bialystok, der ligger tæt ved grænsen til Hviderusland/Belarus.

Alarmsignalet fik togene til at stoppe, indtil togførerne kunne konstatere at der ikke var nogen trussel, oplyser RFM MF.

Falske alarmer ved NATO-base

Natten mellem fredag og lørdag skete nogen lignende i Vestpommern ved Szczecin, hvor det dansk-polsk-tyske NATO-hovedkvarter ligger. De polske jernbaner PKP, oplyser at falske alarmsignaler også gik ud over linje 273 mellem Daleszewo-Szczecin hovedbanegård.

Det frie medie Gazeta Wyborcza citere efterretningskilder for flere vigtige informationer. Da de falske nødstop signaler blev udsendt, blev den russiske nationalmelodi og et taleklip af den russiske diktator Vladimir Putin afspillet mellem de falske alarmer.

Polen har nu nedsat et særligt team med politiet, sikkerhedstjeneste PKP og PKP Cargo. Gruppen skal overvåge og sikre en effektiv planlægning af togtrafikken.

Falske alarmer eller ej.

Hvis du vil have flere troværdige nyheder, så kan du gøre det ved at støtte polennu.dk. Vi har fravalgt at have en betalingsmur rundt om polennu.dk – vi vil nemlig gerne udbrede kendskabet til Polen i Danmark så meget som muligt.

Hvis du også vil det – så kan du hjælpe os med den opgave, ved at støtte os økonomisk. Du kan gøre det med et engangsbidrag på DKK 200,00 – DKK 500,00 eller DKK 1.000,00. Du kan også vælge et fast månedligt beløb – læs mere her.

 

 

LÆS  Tre år efter: Tiltale for mordet på Gdansk borgmester

 

LÆS  Højere bøder for overtrædelser af færdselsloven