Trusselsniveau uændret i Polen efter terror i Paris

  abw_polen_intern_sikkerhedstjeneste_polennu

  Den polske sikkerhedstjeneste fastholder et meget lavt beredskab, trods terrorangrebet i Paris, der kostede 12 mennesker livet, heriblandt to politifolk. Arkivfoto.


  WARSZAWA: Angrebet på det franske satiriske magasin Charlie Hebdo i Paris, får ikke Polen til at ændre trusselsniveau, siger sikkerhedstjenesten.


  – Trusselsniveauet for et attentatforsøg i Polen er lavt, siger en talsmand for Polens sikkerhedstjeneste ABWintern sikkerhed Agency (ABW), til TVN 24.

  Følger udvikling

  Talsmanden, der er oberstløjtnant af rang, Maciej Karczyński siger også, at tjenesten er i løbende kontakt med den franske efterretningstjeneste.

  – ABW holder altid øje med eventuelle risici i lande, og vurdere om det betyder trusler mod Polen, siger han til tv.

  Øget bevågenhed

  – Vi er i tæt kontakt med andre sikkerhedstjenester – både nationalt og internationalt, herunder også den franske. Og det er klart at tragedien i Frankrig vil øge vores bevågenhed, siger Karczynski. Men beredskabet er uændret før og efter angrebet i Paris meddeler sikkerhedstjenesten.

  Soldater fra Skandinavien

  Den tidligere justitsminister, Marek Biernacki, der var minister frem til september siger at man følger udviklingen tæt.

  – Flere af de militante, der kæmper i Syrien er borgere fra europæiske lande, som siden vender tilbage til Europa. Vi ved, at der er polske statsborgere blandt de jihadister, der bor i EU-lande, især i de skandinaviske lande, siger Polens tidligere justitsminister Marek Biernacki til TVN 24.

  Tilbage til Polen

  – Mange af dem kan også vende tilbage til Polen. Det er derfor bydende nødvendigt, at vi konstant analysere oplysninger fra Syrien og i jihad bevægelserne, siger justitsministeren under Donald Tusk, Marek Biernacki.

  Polen har deltaget i krigene i Afghanistan og Irak.