Polen_jaroslaw_kaczynski_polennu

Jaroslaw Kaczynski og PiS partiet får nu kun opbakning fra 29 procent af polakkerne, ifølge den seneste meningsmåling. Der er valg i Polen til efteråret. Arkivfoto.


WARSZAWA: Polens regeringsparti Borgernes Platform (PO) får opbakning fra 46 procent af polakkerne, mens Kaczynskis Lov og Retfærdighedsparti (PiS) er gået tilbage.


Valgkampen til efterårets parlamentsvalg i Polen ulmer. Partilederne er gået i offensiv, og det har givet ændringer i de polske meningsmålinger. Den seneste måling er gennemført af GFK Polonia for det polske nyhedsbureau PAP.

Tre procent til regeringen

Mens regeringspartiet kan samlet 46 procent af polakkerne, en fremgang på 3 procent, så er Kaczynskis Lov og Retfærdighedspartiet røget tilbage i målingerne til 29 procent. Det lavest i lang tid.

Socialdemokrater frem

Den Demokratiske Venstre Alliance (SLD) får 15 procent i målingen, mens det polske Bondeparti (PSL) får 5 procent af stemmerne.

Under spærregrænsen

Udbryderpartiet fra PiS, der talte flere fremtrædende medlemmer, kan i målingen ikke samle de nødvendige 5 procent for at komme over den polske spærregrænse.