Tyve dræbte i trafikken i hellig weekend

  Polsk_trafikpoliti_0

  Arkivfoto.


  WARSZAWA: 20 personer mistede livet i weekenden på vejene i Polen i forbindelse med Allehelgens højtiden.


  20 personer mistede livet i weekenden på de polske veje, og det er et fald i forhold til sidste år, hvor den hellige weekend varede en dag længere. Otte ud af de 20 der blev dræbt var fodgængere.

  Fra fredag og til og med søndag, blev 252 mennesker kvæstet i 196 trafikulykker. Politiet pågreb 910 bilister der kørte med for meget alkohol i blodet.

  Farlig årstid

  – Efteråret er den tid på året, hvor mange fodgængere dør i trafikken. I ikke mindst fordi det bliver hurtigere mørkt, siger politiets talsmand Mariusz Sokolowski i et interview med Polsk Radio.

  Brug reflekser

  Han siger endvidere, at selv om fodgængere er forpligtet til at bære reflekser uden for byområder, så er der stort set ingen der efterlever det.

  Sokolowski siger, at synligheden af fodgængere øges markant, når der bruges reflekser.

  Operation Fakkel

  20.000 politibetjente har været på de polske veje i weekenden, i hvad politiet kalder Operation Fakkel.

  Allehelgensweekenden bruges af mange polakker til at besøge familie og venners gravsteder, og der blev tændt lys og lagt blomster.

  Fald i forhold til sidste år

  I 2013 mistede 38 mennesker livet på de polske veje i denne weekend, men sidste år var der også en fridag mere, da 1. november i år faldt på en lørdag. I fjor var der i alt 338 ulykker og 410 mennesker blev kvæstet.