Uofficielt: Indefrosne penge fra EU på vej til Polen

De indefrosne penge fra EU til Polen er på vej, siger uofficielle kilder. Polens formentlig kommende statsminister Donald Tusk sagde allerede i oktober efter et besøg i Bruxelles, at de første indefrosne vil komme til Polen i december. Arkivfoto.

WARSZAWA: EU planlægger at godkende dele af den polske genopretningsplan i løbet af de næste uger, og de indefrosne penge fra EU er på vej.

LÆS  EU stopper sag mod Polen om LGBT-frie zoner

De indefrosne penge fra EU er på vej til Polen. Det skriver Bloomberg med henvisning til uofficielle kilder. Det skriver mediets korrespondent Natalia Ojewska på X-twitter.

Ifølge oplysningerne vil EU godkende dele af den polske genopretningsplan efter corona-pandemien, så de mange – eller nogle – af de mange indefrosne milliarder kan frigives og sendes til Polen. Arbejdet med planen er fortsat i gang, men nu forlyder det at pengene kan udbetales inden nytår.

Indefrosne penge i december

Polens formentlig kommende statsminister Donald Tusk sagde allerede i oktober, at Polen vil modtage de første EU-penge i løbet af december. Den tidligere regering søgte om pengene i august, men dengang afviste EU planen. Efter Donald Tusk valgsejr besøgte han Bruxelles, og nu er arbejdet i gang med at få genopretningsplanen helt eller delvist godkendt. Det ventes at Donald Tusk bliver ny statsminister i december.

Den 8. december skal de europæiske genopretningsplaner endelig godkendes, så de indefrosne penge kan udbetales.

 

LÆS  Polens regering skylder over 160 millioner euro til EU

LÆS  Danmarks statsminister roser Polens indsats i Ukraine