Advarsel om tropenætter og 35 graders varme

Tropenætter ved strandene i Polen
Tæt på Gdansk er den populære badeby Sopot. Arkivfoto.

WARSZAWA: Myndighederne advarer om temperaturer på op til 35 grader og tropenætter. Frygt for menneskeliv og skovbrande.

LÆS  Ti polakker druknet i weekenden – 89 siden juni

Myndighederne i Polen advarer om tropenætter og meget kraftig varme i de kommende dage med temperaturer på op til 35 grader.

Fra torsdag

Allerede torsdag slår varmen igennem. Polens Institut for Meteorologi forudsiger, at de højeste temperaturer vil stige fra de nuværende 23 til 29 graders varme. Dog lidt køligere ved Østersøen, hvor de højeste temperaturer ventes at stige fra 20 til 23 grader.

Fredag stiger varmen igen i hele Polen og temperaturerne vil være på mellem 27 og 31 grader.

35 grader i weekenden

Metrologerne forudsiger at varmen fortsætter i weekenden med temperaturer på op til 35 grader. Weekend vejret kan også byde på kraftige storme, torden og haglbyger. Mandag ventes maksimumtemperaturen at falde til 33 grader.

Tropenætter

Den kraftige varme betyder også varme nætter. Når temperaturen om natten ikke kommer under 20 grader, er der tale om en tropenat. Og dem advarer myndighederne nu om.

– Hvis vi ikke passer på, kan de høje temperaturer være sundhedsskadelig, især når det gælder børn og ældre mennesker. Det er farligt, fordi vi ikke er vant til så høje temperaturer om natten. Vores krop får ikke hvile og kan ikke fungere under disse temperaturer, siger Grzegorz Walijewski, der er pressetalsmand for Polens Metrologisk Institut (IMGW-PIB). Han minder polakkerne om, at der skal drikkes en masse vand når det bliver så varmt, så det er varslet.

LÆS  Ti polakker druknet i weekenden – 89 siden juni

LINK: Vejrudsigt fra Polens Metrologisk Institut (IMGW-PIB)

Flere tropenætter og godt vejr – det kan vi ikke love. Men flere nyheder fra Polen på dansk kan vi love dig, hvis du vil støtte polennu.dk.? Vi har ikke bygget en stor, stærk og lang betalingsmur omkring polennu.dk. Det er et valg vi har truffet, fordi vi så gerne vil levere uafhængige nyheder om Polen, til så mange danskere som muligt. Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp. Vælg mellem DKK 200,00 – DKK 500,00 – Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med VISA, MASTER, Mobilepay og andre anerkendte og sikre betalingsformer.

 

LÆS  ADVARSEL: Kraftigt snefald og farlige snestorme